Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:59
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:

Η παχυσαρκία είναι μια ακραία κατάσταση αποταμίευσης λίπους που δημιουργεί μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές στον οργανισμό.
Αν και στις μέρες μας θεωρείται νόσος της σύγχρονης εποχής, η παχυσαρκία υπήρχε σ’ όλες τις φάσεις της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας.
Η σχέση της παχυσαρκίας με την τροφή και οι μορφολογικές αλλαγές που επιφέρει στο σώμα δεν θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν απαρατήρητες. Χιλίαδες χρόνια πρίν την εποχή μας η παχυσαρκία υπήρχε και προκαλούσε δέος.
Απέκτησε μάλιστα ένα θετικό σημειολογικό χαρακτήρα που θα κρατούσε αρκετές χιλιετηρίδες.


Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τη μία γλυκιά λιχουδιά την ημέρα 
 
Η ζάχαρη μοιάζει, ίσως όσο καμία άλλη τροφή, με νόμισμα που έχει δυο πλευρές: αποτελεί καύσιμο για τον οργανισμό, χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμη για τη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ύπουλος εχθρός. Κρύβεται άλλωστε σε πλείστα όσα τρόφιμα, θεωρητικώς αθώα.

Περισσότερα...

«Αντίδοτο» ο ύπνος στα γονίδια του πάχους 
 
Ο πολύς και καλός ύπνος μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε την γενετική προδιάθεση προς την παχυσαρκία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χειρουργική της παχυσαρκίας 
 
Για την νοσογόνο παχυσαρκία η τηλεόραση έχει αφιερώσει τόσο χρόνο στο θέμα αυτό με τόσο «βαριές» εκφράσεις από τους ειδικούς που μιλάνε για τη μάστιγα του αιώνα που σύντομα θα εξελιχθεί στη πρώτη αιτία θανάτου τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα...

Απειλή για τον άνθρωπο η νοσογόνος παχυσαρκία  
 
Σε παγκόσμια απειλή για τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί στις αναπτυγμένες κοινωνίες η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς κάθε χρόνο σκοτώνει πάνω απο 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους!!!

Περισσότερα...

Νέα χειρουργική μέθοδος για την παχυσαρκία 
 
Ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής είναι η νέα χειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας και των Mεταβολικών Νοσημάτων, η οποία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και παρουσιάστηκε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας 31 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου 2011!

Περισσότερα...

Οι παχύσαρκοι άνδρες είναι λιγότερο γόνιμοι 
 
Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες διαθέτουν σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας, με συνέπεια να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς, ιδίως σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως άλλωστε αντίστοιχα συμβαίνει και με τις γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια 
 
Άλλη μια έγνοια πρέπει να έχουν οι παχύσαρκοι και γενικότερα οι υπέρβαροι άνθρωποι, καθώς μια νέα μακρόχρονη σουηδική επιστημονική έρευνα για πρώτη φορά συνδέει το παραπάνω από το κανονικό βάρος με αυξημένο -μέχρι και τετραπλάσιο- κίνδυνο για την εμφάνιση Αλτσχάϊμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Περισσότερα...

Νοσογόνος παχυσαρκία - Ελληνική πρωτιά 
 
Παγκόσμιας αναγνώρισης έτυχε η χειρουργική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στην νοσογόνο παχυσαρκία, με την αναγνώριση και διαπίστευση του Καθηγητή Χειρουργικής κ Ιωάννη Μελισσά και της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας την οποία διευθύνει, ως Κέντρο Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική!

Περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που επηρεάζουν το σωματότυπο 
 
Δεκάδες γονίδια που φαίνεται να παίζουν ρόλο στον σωματότυπο των ανθρώπων, κυρίως των παχύσαρκων γυναικών, ανακάλυψε μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Περισσότερα...

Οι νέοι προτιμούν fast food 
 
Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρ' ότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου που διαθέτουν. Εξάλλου, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους και από αυτούς το 22,66% είναι παχύσαρκοι, ενώ το 17,3% λιποβαρείς.

Περισσότερα...

Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης αυξάνει και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου 
 
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεργασμένων ή έτοιμων τροφίμων, τα οποία περιέχουν ζάχαρη, όχι μόνο παχαίνει ή μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, αλλά επίσης συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης (HDL-C), καθώς και υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, που και τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία "φέρνει" εγκεφαλικό 
 
Tο παραπάνω βάρος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιταλική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο παχύτερος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει.

Περισσότερα...

Η Μοριακή βάση του πάχους 
 
Όπως μας ενημερώνει το CORDIS (η Ευρωπαϊκής πύλη για την Έρευνα και Ανάπτυξη), περίπου 7 στους 1000 νοσηρά παχύσαρκους ανθρώπους χάνουν ένα μέρος του DNA τους (γενετικό υλικό) που περιέχει περίπου 30 γονίδια. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» (το κορυφαίο ίσως επιστημονικό περιοδικό).

Περισσότερα...

Τα παιδιά που περνάνε ώρες με τον παππού και τη γιαγιά, παχαίνουν περισσότερο 
 
Όσα παιδιά περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Μα, τι λέτε; Χοντρό το παιδί μου; 
 
Οι μισές μητέρες και οι τέσσερις στους δέκα πατέρες δεν αναγνωρίζουν ότι το τετράχρονο ή πεντάχρονο παιδί τους είναι παχύσαρκο, ενώ το 75% των μαμάδων και το 77% των μπαμπάδων δεν αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η εξατομικευμένη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης ο μελλοντικός στόχος των επιστημόνων 
 
Στην εξατομικευμένη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης στοχεύουν πλέον οι επιστήμονες. Η πρακτική της χορήγησης του ιδίου φαρμάκου σε όλους του ασθενείς έχει ως συνέπειες αφενός να μην είναι αποτελεσματικό το φάρμακο στις 7 από τις 10 περιπτώσεις, οπότε να χορηγείται ένα άλλο, αφετέρου να υπάρχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Περισσότερα...

Μεσογειακή δίαιτα & Καρκίνος του στομάχου 
 
Όπως μας ενημερώνει ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα διεθνή πρακτορεία, το πρακτορείο REUTER, η Μεσογειακή δίαιτα φαίνεται ότι προστατεύει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο του στομάχου.

Περισσότερα...

Η λαιμαργία βλάπτει σοβαρά την υγεία 
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Jennifer Nelson από την Mayo Clinic των ΗΠΑ, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες τροφής όταν βρίσκονται «αντιμέτωποι» με μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας έως και 2 ετών επηρεάζονται όταν βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες μερίδες τροφής, αναφέρει η αρθρογράφος.

Περισσότερα...

Η απληστία στην διατροφή μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης 
 
Όπως μας ενημερώνει το site Health.com, αν και η εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στον αγώνα για μείωση των ασθενειών που συνδέονται με αυτή την βλαβερή συνήθεια, τα θετικά αυτά αποτελέσματα τείνουν να εξαφανιστούν από την επιδημία παχυσαρκίας που πλήττει την σύγχρονη κοινωνία μας.

Περισσότερα...

Το λίπος τρέφει τον... καρκίνο 
 
Οι καμπάνιες για την απώλεια βάρους δίνουν έμφαση στον κίνδυνο που διατρέχουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι πολίτες να προσβληθούν από ασθένειες όπως ο διαβήτης ή οι παθήσεις του καρδιαγγειακού. Τα πράγματα όμως φαίνεται να είναι ακόμη πιο ζοφερά για αυτή την κατηγορία των πολιτών.

Περισσότερα...

Παιδική ψυχολογία και παχυσαρκία 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, τα παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκα όταν ενηλικιωθούν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μελέτης στην οποία συμμετείχαν 6500 άτομα. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα έντονο όταν επρόκειτο για κορίτσια μας λέει η αναφορά του King's College του Λονδίνου. Ένας ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας σημείωσε ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι θα πρέπει να παρεμβαίνουμε αρκετά νωρίς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Τα βραδυνά γεύματα, μας παχαίνουν... 
 
Μπορεί η ώρα που τρώμε να επηρεάζει το σωματικό μας βάρος; Ναι, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια βρήκαν ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από ό,τι αν τρώμε νωρίτερα.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και οικονομικά χρέη... 
 
Oι άνθρωποι που έχουν πολλά χρέη εμφανίζουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αναφέρουν Γερμανοί ερευνητές. Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κοινωνική και οικονομική κατάσταση επηρεάζει την κατάσταση της υγείας. Ωστόσο, δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη τις επιπτώσεις που έχουν τα οικονομικά χρέη.

Περισσότερα...

H χειρουργική παχυσαρκίας και ο ...καρκίνος 
 
Οι χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται για την παχυσαρκία ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες, αλλά όχι και στους άνδρες. Μελέτη Σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology, δείχνει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις εμφανίζουν 42% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο.

Περισσότερα...

Λίστες για παχύσαρκους που θέλουν να χειρουργηθούν... 
 
Λίστες με δεκάδες παχύσαρκους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για να χειρουργηθούν υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, τη στιγμή που οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 15 χρόνια το 50% των κατοίκων στις αναπτυγμένες χώρες θα είναι παχύσαρκοι!!!

Περισσότερα...

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου για υπέρβαρους και ελλιπαβαρείς 
 
Οι άνθρωποι που ως έφηβοι ήταν υπέρβαροι ή ελλιποβαρείς διατρέχουν αυξημένο κατά 30% κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην εφηβεία έχει ίδιο ρίσκο με το κάπνισμα δέκα τσιγάρων τη μέρα 
 
Το παραπάνω από το κανονικό βάρος στην ηλικία των 18 ετών αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά το ένα τρίτο, ενώ η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει αυτό το ρίσκο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι νέοι διατρέχουν το ίδιο ρίσκο με τους ανθρώπους που καπνίζουν δέκα τσιγάρα τη μέρα.

Περισσότερα...

Ένα γονίδιο «πυροδοτεί» την παχυσαρκία 
 
Περισσότερες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που έχουν μια παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονίδιου εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι έχουν τώρα οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Οι μεγαλύτεροι εγκέφαλοι ευθύνονται για το πρόβλημα της παχυσαρκίας 
 
Οι ρίζες της επιδημίας της παχυσαρκίας πρέπει να αναζητηθούν στις εξελικτικές αλλαγές που συνέβησαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο πριν 2 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, επικίνδυνη η εγκυμοσύνη για τις παχύσαρκες γυναίκες 
 
Oι παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους κατά τη διάρκεια της πρώτης τους εγκυμοσύνης.

Περισσότερα...

Σήμα κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα 
 
Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 3-12 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο και, το κυριότερο, οι γονείς δεν το αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, γι' αυτό και εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προωθεί το Ίδρυμα Δασκαλόπουλου για τα παιδιά θα εκπονήσει μέσα στο 2009 και πρόγραμμα εκπαίδευσης των γονέων ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

Υπέρβαροι οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα 
 
Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που συνηθίζουν να τρώνε γρήγορα, ενδεχομένως να διατρέχετε έως και δυο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνετε υπέρβαροι.

Περισσότερα...

Η πρόληψη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 
 
Στην παιδική και εφηβική ηλικία- έχει κατά κύριο λόγο - τις ρίζες της η νόσος της παχυσαρκίας, από την οποία σήμερα πάσχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο , ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο!!!

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία αφαιρεί δύο χρόνια ζωής  
 
Δύο χρόνια ζωής μπορεί να αφαιρέσει η παχυσαρκία από τα παιδιά της χώρας, αν δεν μειωθεί ο σημερινός αριθμός παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών και συνεχίσουμε να αγνοούμε τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Περισσότερα...

13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας 
 
Μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα της νοσογόνου παχυσαρκίας, αλλά και σε σημαντικό ποσοστό θεραπεία των συνοδών παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπνική άπνοια προσφέρει η βαριατρική χειρουργική.

Περισσότερα...

Η άσκηση “νικά” τα γονίδια παχυσαρκίας 
 
Η έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές μετά από μεγάλη μελέτη μίας ομάδας Άμις από την Πενσιλβανία.

Περισσότερα...

Πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας σύμφωνα με έρευνα στην Κύπρο. 
 
Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας για την παιδική παχυσαρκία στην Κύπρο. Σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 22,2% των παιδιών ηλικίας δύο μέχρι οκτώ χρονών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία «βλάπτει» το σπέρμα 
 
Η αιτία, σύμφωνα με τους ειδικούς, έγκειται στο γεγονός ότι οι άνδρες με περιττά κιλά ενδεχομένως έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τους όρχεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία και να καταστρέφεται το σπέρμα.

Περισσότερα...

Οι παχύσαρκοι συμβάλλουν στην ... υπερθέρμανση του πλανήτη! 
 
Tο ανθρώπινο πάχος συνεισφέρει, επίσης, και στην υπερθέρμανση του πλανήτη! απαιτώντας περισσότερα καύσιμα για τη μεταφορά και περισσότερο φαγητό για την διατροφή, μια τάση που θα μεγιστοποιηθεί λόγω της ραγδαίας πληθυσμιακής αύξησης, διατείνεται η πανεπιστημιακή Σχολή Υγιεινής και Ιατρικής των Τροπικών στο Λονδίνο.

Περισσότερα...

Θεραπεία της παχυσαρκίας και ιατρική 
 
Σε μια εποχή που παράλληλα με την έκρηξη της παχυσαρκίας, αυξάνονται και τα κρούσματα της ψυχογενούς ανορεξίας (άρνηση λήψης τροφής από άτομα φυσιολογικού βάρους ή λιποβαρή) λόγω των αισθητικών προτύπων που προβάλλονται, είναι σημαντική η τοποθέτηση της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το θέμα αυτό.

Περισσότερα...

O ΟΗΕ για τη διεθνή διατροφική κρίση 
 
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και οι επικεφαλής των 27 υπηρεσιών και οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν στη Βέρνη για να επεξεργαστούν το σχέδιό τους για την καταπολέμηση της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των τροφίμων.

Περισσότερα...

Ο ύπνος ενάντια στην παχυσαρκία 
 
Η έλλειψη του ύπνου συντελεί στη αύξηση του κινδύνου για παχυσαρκία, σύμφωνα με πολλές μελέτες μας ενημερώνει το επιστημονικό περιοδικό Scientific American του Απριλίου 2008.

Περισσότερα...

Οι δίαιτες αυξάνουν το ...βάρος! 
 
Άλλη μια έρευνα που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι δίαιτες στην ουσία μας παχαίνουν αντί να μας απαλλάσσουν από το περιττό βάρος.

Περισσότερα...

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα. 
 
Καταγράψετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Μην παραμείνετε μόνοι στην προσπάθειά σας. Να κάνετε μικρές, διαδοχικές, σταδιακές αλλαγές. Προγραμματίστε τη σωματική σας εξάσκηση. Μην τρωτε μεγάλα γεύματα αλλά μικρά και πιο συχνά...

Περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
 
Από τις αρχές του 21ου αιώνα η παχυσαρκία τείνει να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σχετιζόμενο με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες κλινικές παθήσεις που αυξάνουν τα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας. 
 
Οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες βασίζονται στην αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνης από πηγές όπως το μοσχάρι, το χοιρινό, την γαλοπούλα, το ψάρι, τα αυγά, στην απεριόριστη πρόσληψη λίπους καθώς και στην αυστηρός μειωμένη πρόσληψη τροφών αυξημένων σε υδατάνθρακες όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια και γαλακτοκομικών προϊοντων (εκτός των τυριών).

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και ψυχική υγεία. 
 
Ποιός είναι ο ρόλος των συναισθημάτων στην διατροφική μας συμπεριφορά;

Περισσότερα...

Προβλήματα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. 
 
Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει αυξηθεί σημαντικά στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) τις τελευταίες δύο δεκαετίες, λόγω των ποιοτικά χαμηλών διατροφικών συνηθειών των πληθυσμών και της έλλειψης σωματικής άσκησης.

Περισσότερα...

Προβλήματα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. 
 
Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει αυξηθεί σημαντικά στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) τις τελευταίες δύο δεκαετίες, λόγω των ποιοτικά χαμηλών διατροφικών συνηθειών των πληθυσμών και της έλλειψης σωματικής άσκησης.

Περισσότερα...

Eπιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία. 
 
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία είναι ανάλογες με τη διάρκεια και τη σοβαρότητά της. Όσο ψηλότερος είναι ο ΔΣΒ, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων.

Περισσότερα...

Καρδιά και παχυσαρκία... 
 
Σύμφωνα με μια μελέτη του American Heart Journal, τον Οκτώβριο του 2007, που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, οι υπέρβαροι άνθρωποι μετά από καρδιακή προσβολή δεν μπορούν να χάσουν εύκολα βάρος.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία... Η νόσος του 21ου αιώνα! 
 
Παχυσαρκία είναι η υπερβολική αποταμίευση ενέργειας στον οργανισμό με τη μορφή λίπους και προκαλείται από την τακτική λήψη υπερβολικής ποσότητας τροφής που η θερμιδική της αξία υπερβαίνει αυτή που το άτομο καταναλώνει. Η παχυσαρκία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και έχει λάβει στις μέρες μας διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.