Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:17
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:

Η φοβία για τον οδοντίατρο αποτελεί στις μέρες μας ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που απασχολεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας ανεξάρτητα με το μορφωτικό τους επίπεδο,την ηλικία, την κοινωνική τους θέση και την οικονομική τους κατάσταση.
Εάν και μόνο η σκέψη της οδοντιατρικής καρέκλας σας προκαλεί πανικό, τότε … σίγουρα δεν είστε οι μόνοι!!

Βασίλης Δούκας - Χειρουργος Οδοντίατρος


Η υγεία περνάει απ’ τα δόντια... 
 
Οι ειδικοί έχουν αρχίσει να το πιστεύουν ακράδαντα: η ουλίτιδα – από την οποία επιεικώς πάσχει ο μισός πληθυσμός – δεν είναι αθώα ούτε ενέχει ως αποκλειστικό κίνδυνο την απώλεια των δοντιών. Τουναντίον, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικά για τη ζωή νοσήματα.

Περισσότερα...

Αντιγηραντική προστασία του στόματος 
 
Οι αντιγηραντικές θεραπείες δοντιών είναι αυτό που στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη ζήτηση από όλες τις αισθητικές παρεμβάσεις, λόγω του ότι είναι συντηρητικές (μικρής παρέμβασης), συνήθως συνδυάζονται με αναγκαίες ιατρικές αποκαταστάσεις και το αποτέλεσμά τους επιφέρει ένα ωραίο χαμόγελο, στοιχείο γοητείας και νεότητας!

Περισσότερα...

Υποφέρετε από ξηροστομία; 
 
Τι είναι ξηροστομία; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την απουσία επαρκούς σάλιου στο στόμα για να διατηρηθεί υγρό και με επαρκή λίπανση, διότι σε στιγμές που είμαστε εκνευρισμένοι ή αγχωμένοι μειώνεται σημαντικά η ποσότητα του σάλιου μας. Για μερικούς ανθρώπους ωστόσο, η ξηροστομία μπορεί να αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα. Καθώς μεγαλώνουμε αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης ξηροστομίας.

Περισσότερα...

Η λεύκανση κάνει κακό στα δόντια; 
 
Όχι, η λεύκανση δεν προκαλεί βλάβες στα δόντια, αρκεί να γίνεται σε άτομα που ενδείκνυται, από έμπειρο οδοντίατρο και με συγκεκριμένα πρωτόκολλα εργασίας.

Περισσότερα...

Η στοματική υγιεινή καθρέφτης της υγείας 
 
«Καθρέφτη» της υγείας φαίνεται ότι αποτελεί η στοματική υγιεινή. Τα χαλασμένα δόντια και ούλα μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, την ανάπτυξη νόσων του αναπνευστικού, αλλά και τη γέννηση ελλιποβαρών βρεφών, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Κακοσμία στόματος 
 
Η κακοσμία, ή με πιο επιστημονική διατύπωση χαλίτωση, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί μεγάλη μερίδα οδοντιατρικών ασθενών. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση πολλούς ανθρώπους λόγω της ενοχλητικής απόπνοιας που έχουν, η οποία δεν καταπολεμάται με τσίχλες ή καραμέλες όσο κι αν προσπαθούν! Είναι σύνηθες το να μην ξέρουν πού να απευθυνθούν για να επιλύσουν το πρόβλημά τους, καθώς επίσης πολύ συνηθισμένο είναι το να πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Περισσότερα...

Λευκά, όμορφα και υγιή δόντια... 
 
Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία ο οδοντίατρος χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά μπορεί να τροποποιήσει το φυσικό χρώμα των δοντιών προς το λευκότερο.

Περισσότερα...

Οδοντιατρική φροντίδα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης 
 
Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμάσια περίοδος για κάθε γυναίκα, η οποία συνοδεύεται από πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες αφοσιώνονται στο παιδί που θα φέρουν στον κόσμο σε λίγο καιρό και παραμελούν τον εαυτό τους και μαζί και τη στοματική τους υγεία.

Περισσότερα...

Τί πραγματικά προκαλεί φόβο... 
 
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που μπορεί να προκαλέσουν φόβο ή ακόμα και να τον εντείνουν με αποτέλεσμα την αναβολή μιας επίσκεψης στον οδοντίατρο.

Περισσότερα...

Πώς εκφράζετε το φόβο σας... 
 
Ανεξάρτητα από την αιτία που τον προκαλεί, ο φόβος για τον οδοντίατρο μπορεί να εκφραστεί με ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές 
 
Ο φόβος για τον οδοντίατρο είναι επίκτητος και για το λόγο αυτό μπορεί όπως ήρθε, έτσι και να φύγει, υπό προϋποθέσεις φυσικά. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο για τον οδοντίατρο είναι ο ίδιος ο οδοντίατρος!

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.