Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 17:59
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Αρθρα Αλλεργίες
Αλλεργίες: Θεραπεία & Πρόγνωση
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo 
Πηγή: http://www.webmd.com/   
Δημοσιεύθηκε: Στις 24/01/2008 ώρα: 16:47
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η αποφυγή αλλεργιογόνων είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τη μείωση της πιθανότητας μία αλλεργικής κρίσης. Βοηθάει πολύ η αποφυγή περιβαλλοντολογικών ερεθιστικών ουσιών όπως για παράδειγμα ο καπνός τσιγάρου, τα αρώματα, οι οικιακές καθαριστικές ουσίες, οι βαφές, οι κόλλες, τα αποσμητικά χώρου και τα ποτ-πουρί.

Το διοξείδιο του αζώτου από κουζίνες υγραερίου με κακό εξαερισμό, σόμπες με καυσόξυλα και τεχνητά τζάκια έχουν συνδεθεί επίσης με τον ανεπαρκή έλεγχο άσθματος. Ο έλεγχος ακάρεων σκόνης είναι ιδιαιτέρως σημαντικός στις κρεβατοκάμαρες με τη χρήση αντιαλλεργικών καλυμμάτων πάνω σε στρώματα και μαξιλάρια, συχνό πλύσιμο των στρωσιδιών σε καυτό νερό και απομάκρυνση αντικειμένων που μαζεύουν σκόνη όπως για παράδειγμα λούτρινα παιχνίδια.

Η ανάπτυξη μούχλας μπορεί να περιοριστεί μειώνοντας τα επίπεδα της υγρασίας του σπιτιού, επισκευάζοντας τα θεμέλια του σπιτιού προκειμένου να μειωθούν οι διαρροές και οι μικροδιαρροές εντός του σπιτιού, και εγκαθιστώντας συστήματα εξάτμισης σε αεριζόμενους χώρους όπου παράγεται ατμός όπως για παράδειγμα το μπάνιο ή η κουζίνα. Τα αλλεργικά άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων όπως το σάλιο, οι σωματικές εκκρίσεις, τα δέρματα ζώων με γούνα, τα ούρα ή τα περιττώματα. Για αυτούς που επιμένουν να έχουν κατοικίδια, μπορεί να ωφελήσει η απαγόρευση των δραστηριοτήτων του ζώου σε ορισμένους χώρους του σπιτιού.           

Ο πλήρης περιβαλλοντολογικός έλεγχος συχνά είναι δύσκολος και έτσι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν απαραίτητες. Ένας μεγάλος αριθμός ιατρικών συνταγών και φαρμάκων που πωλούνται χωρίς συνταγή γιατρού είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία των άμεσων αντιδράσεων υπερευαισθησίας. Τα περισσότερα από αυτά δουλεύουν μειώνοντας την ικανότητα της ισταμίνης να προκαλεί συμπτώματα (αντισταμινικά). Άλλα φάρμακα εξουδετερώνουν τις επιδράσεις της ισταμίνης διεγείροντας άλλα συστήματα ή μειώνοντας τις ανοσιακές αποκρίσεις γενικώς.  

Πρόγνωση
Οι αλλεργίες μπορούν να υποχωρήσουν με το πέρασμα του χρόνου, αν και συχνά χειροτερεύουν. Ενώ η αναφυλαξία και το βαρύ άσθμα είναι απειλητικά για τη ζωή, άλλες αλλεργικές αντιδράσεις δεν είναι. Η αποφυγή καταστάσεων που προκαλούν αλλεργίες επιτρέπει στα περισσότερα άτομα με αλλεργίες να ζουν φυσιολογικά.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.