Σαββάτο 25 Μαΐου 2019 10:25
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φυσικά δεν πιστεύουμε στους μονολόγους. Αντίθετα πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων μπορεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να βοηθήσει στην πληρέστερη κατανόηση, τόσο των προβλημάτων, όσο και των ευκαιριών που συναντά ο σύγχρονος πολίτης.

Θα πρέπει φυσικά να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό τις αρχές πάνω στις οποίες μπορεί να στηρίζεται αυτή η διαδικασία και να τις θέσουμε υπόψη όλων εκείνων που ενδιαφέρονται να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο με όλους όσους εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από αυτή την δυναμική μορφή επικοινωνίας, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει αυτό το site.

Επιτρέψτε μας λοιπόν να θέσουμε υπόψη σας τις αρχές-κανόνες αυτής της επικοινωνίας:
1. Αποφεύγουμε τις κομματικές τοποθετήσεις, χωρίς να έχουμε προκαταλήψεις απέναντι τους.

2. Αποφεύγουμε εκφράσεις, φράσεις ή λέξεις που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα κάποιου. Στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε κάποιον για τις απόψεις που εκφράζει, αλλά να φωτίσουμε με τις δικές μας απόψεις τις πλευρές-διαστάσεις ενός προβλήματος ή μιας κατάστασης.

3. Επιδιώκουμε να δημοσιεύονται και να εκφράζονται απόψεις που στηρίζονται σε στοιχεία και σε συγκεκριμένες θέσεις ή πτυχές της ζωής που έχουν σχέση με την υγεία, χωρίς προκαταλήψεις.

4. Η κριτική είναι δικαίωμα όλων. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι, όπως μπορούμε να κρίνουμε, έτσι μπορούμε και να κρινόμαστε.

5. Κρίνουμε τις απόψεις και όχι τα πρόσωπα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν μπορούμε μέσα από την κριτική μας απέναντι σε μια συγκεκριμένη άποψη, να βγάζουμε ευρύτερα συμπεράσματα για τον φορέα της άποψης. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να δηλώνουμε ότι ο συγκεκριμένος φορέας μιας άποψης ενδιαφέρεται μόνο για την προβολή του ή την «τσέπη» του, επειδή στηρίζει ή κατακρίνει μία συγκεκριμένη θέση ή δήλωση ενός φορέα ή ενός ατόμου. 

6. Δεν μπορούμε επίσης να γενικεύουμε τα συμπεράσματα από ένα συμβάν ή και μία μελέτη και να απευθύνουμε κατηγορίες εναντίον προσώπων ή και ολόκληρων κλάδων εργαζομένων. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι γιατροί δεν κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους, επειδή μία μελέτη έδειξε ότι το Χ% των πολιτών  έχει παράπονα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Σε αυτή την προσπάθειά μας σας καλούμε να είστε μαζί μας, με την στήριξη σας, την κριτική σας και τις απόψεις σας. Δηλαδή, σερφάροντας μαζί μας, στην αναζήτηση για την γνώση της ανθρώπινης ζωής, την υγεία.Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.