Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 03:49
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Κύμα καύσωνα διαρκείας σε όλη τη χώρα 
 
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών να συνεχίζονται τουλάχιστον για μία εβδομάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Περισσότερα...

Μαύρισμα κατά παραγγελία 
 
Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το χρώμα του χειμώνα δεν έχει παραχωρήσει ακόμη τη θέση του στο πολυπόθητο μελαμψό, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε τεχνητές λύσεις μαυρίσματος...

Περισσότερα...

Ουρολοίμωξη: O εφιάλτης των διακοπών 
 
Δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή διακοπών, από αυτή που στιγματίζεται από κάποια πάθηση, αδιαθεσία, ή πρόβλημα υγείας. Η …ύπουλη ουρολοίμωξη αποτελεί υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο, καθώς την τρέχουσα περίοδο περισσεύουν οι βουτιές σε πισίνες και οι επαφές με άμμο που δεν είναι απαλλαγμένη από μικρόβια.

Περισσότερα...

Χρυσαφένιο μαύρισμα με φρούτα και λαχανικά 
 
Ιδού ένας επιπλέον λόγος για να ακολουθείτε υγιεινή διατροφή: φρούτα, λαχανικά, αλλά και άφθονο νερό, έχουν τη δυνατότητα να σας χαρίσουν χρυσαφένιο μαύρισμα. Τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να επηρεάσουν τόσο το χρώμα όσο και τη λάμψη του μαυρίσματος. Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερέκθεση στον ήλιο.

Περισσότερα...

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού ο ήλιος 
 
Ο ήλιος και η βιταμίνη D μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν μία γυναίκα λαμβάνει βιταμίνη D από την διατροφή της και αρκετές «δόσεις» ήλιου τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού μειώνονται κατά 43%.

Περισσότερα...

Φάρμακα και ήλιος 
 
Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Δανίας εξέδωσε στις 9 Ιουλίου 2010 οδηγίες σχετικά με την αλληλεπίδραση που παρουσιάζουν διάφορα φάρμακα με το φώς του ήλιου. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και τα μπάνια, αλλά και η «ηλιοθεραπεία» έχουν αρχίσει και στις παραλίες της χώρας μας έχουν «ξεχυθεί» άνθρωποι όλων των ηλικιών, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας μεταφέρουμε τις οδηγίες αυτές.

Περισσότερα...

Η κολπίτιδα παραμονεύει στις παραλίες 
 
ΓΥΜΝΙΣΤΡΙΕΣ και λοιπές λουόμενες, προσοχή! Κάτω στην αμμουδιά, πλάι στο κύμα, δεν παραμονεύει μόνο το ... «μάτι» αλλά και το «σαράκι» της κολπίτιδας! «Φουντώνει» τώρα το καλοκαίρι, τη θρέφει η άμμος και τα κολοβακτηρίδια στις θολές αμμουδιές και τις πισίνες. Το μικρόβιο φωλιάζει στα απόκρυφα κάθε γυναίκας, από πέντε ως ... ογδόντα πέντε όταν δεν αφήνει υπό τον ήλιο τίποτε κρυπτόν!

Περισσότερα...

Που πάτε χωρίς ψάθα; 
 
Τα θεριεμένα μικρόβια του καλοκαιριού προτιμούν θύματα γένους ... θηλυκού! Γυναίκες, προσοχή στις παγίδες της άμμου και της θάλασσας. Το γεννητικό σας σύστημα, χωρίς την άμυνα των χοντρών ρούχων του χειμώνα, είναι τώρα με τις ζέστες ευάλωτο στα μικρόβια και τους μύκητες, που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν κάποια κολπίτιδα.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για την αποθεραπεία... του καλοκαιριού! 
 
Οι διακοπές τελείωσαν, το καλοκαίρι αποτελεί πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και επανήλθαμε για τα καλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Περισσότερα...

Το κύμα καύσωνα και οι επιπτώσεις του στην υγεία 
 
Ο ορισμός του κύματος καύσωνα δεν είναι στάνταρτ σύμφωνα με την Ε.Ε. Η EuroHEAT καθόρισε σαν κύμα καύσωνα την περίοδο κατά την οποία η μέγιστη εμφανής και η μίνιμουμ θερμοκρασία είναι πάνω από την 90η ποσοστιαία μηνιαία κατανομή (της θερμοκρασίας) για τουλάχιστο δύο ημέρες.

Περισσότερα...

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των κυμάτων του καύσωνα 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγίες προς το κοινό που αφορούν την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα κύματα καύσωνα στην υγεία. Εμείς σας μεταφέρουμε τα κυριότερα σημεία αυτών των οδηγιών.

Περισσότερα...

Κάθε χρόνο τα τατουάζ από μαύρη χέννα προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία 
 
Το καλοκαίρι τα τατουάζ από μαύρη χέννα συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία. Προσφέρονται στο κοινό κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές. Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Περισσότερα...

Ιδρώτας ενα κοινό και συχνά ενοχλητικό σύμπτωμα : Αιτία και θεραπεία 
 
Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι ερωτήματα που έχουν υποβληθεί σε ενημερωτικές διαλέξεις που έχω δώσει κατά καιρούς για το σύνηθες αυτό σύμπτωμα.

Περισσότερα...

Καύσωνας και πρώτες βοήθειες 
 
Eίναι πολλά τα οξέα ιατρικά σύνδρομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μάχιμοι κλινικοί ιατροί κατά τις περιόδους καύσωνα, σύνδρομα τα οποία οφείλονται συνήθως στην ανεπαρκή τήρηση προληπτικών μέτρων αποφυγής θερμοπληξίας από τον πληθυσμό.

Περισσότερα...

Μειώστε τους κινδύνους ενώ χαίρεστε τον Ήλιο... 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα Υγείας εξέδωσε οδηγίες, μέσα από την σχετική διαδικτυακή πύλη που διαθέτει, οι οποίες αφορούν την έκθεση των ατόμων στον ήλιο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Οι οδηγίες αυτές «έγκειται» στα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Γρίπη... & Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Η γρίπη είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα, που κατά τους ψυχρούς μήνες κυρίως λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και ονομάζεται εποχική γρίπη. Οι επιδημίες εποχικής γρίπης σπανίως είναι σοβαρές για τον υγιή άνθρωπο, κατά περιόδους όμως η σοβαρότητά τους αυξάνεται, οπότε θεωρούνται πανδημίες.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.