Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 14:11
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Προσοχή! Η γρίπη ...καραδοκεί 
 
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά σοβαρά περιστατικά γρίπης. Ήδη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ξεκινήσει το συντονισμό των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα κρούσματα ενώ προετοιμάζει σιγά σιγά και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλεύσουν ασθενείς. Να σημειωθεί ότι η επιτήρηση της γρίπης θα διαρκέσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το Μάιο.

Περισσότερα...

Το κρύο «τρέφει» τη νέα γρίπη 
 
Σταδιακή μείωση παρατηρείται στη δραστηριότητα της γρίπης, παρόλα αυτά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάρει η δράση του ιού Α(Η1Ν1)…παράταση.

Περισσότερα...

Κρυώνω... αλλα αδυαντίζω 
 
Το κρύο ρίχνει τα τριγλυκερίδια και αδυνατίζει! Δεν είναι ανάγκη να ξεπαγιάσει κανείς, αλλά μερικές «δόσεις» κρύου μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους και πάχους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία, με βάση πειράματα σε ζώα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με περιττά κιλά μπορούν, αν κατεβάσουν τον θερμοστάτη στο σπίτι ή τη δουλειά τους, να χάσουν βάρος και παράλληλα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Περισσότερα...

Διατροφή και ιώσεις 
 
Κατά την περίοδο των ιώσεων το σώμα μας βρίσκεται σε αναβολική κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο θέλει να προασπίσει τους υπάρχοντες ιστούς του, αλλά επιπρόσθετα να τους ενδυναμώσει. Από την άλλη, η εφαρμογή μιας υποθερμιδικής δίαιτας είναι μια καταβολική κατάσταση, κατάσταση δηλαδή κατά την οποία το σώμα μας μειώνει τους ιστούς του. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η συνέχιση μιας δίαιτας αδυνατίσματος κατά την περίοδο προσβολής μας από κάποιον ιό θα επιμηκύνει τον χρόνο ίασης, κάτι που είναι σίγουρα επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Περισσότερα...

Οι νοτιάδες φέρνουν πονοκεφάλους 
 
Δεν είναι μύθος οι ασθένειες που φέρνουν οι νοτιάδες! Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας του ζεστού και υγρού καιρού μέσα στον μήνα Νοέμβριο, ο οποίος επηρεάζει τον οργανισμό με διάφορους τρόπους.

Περισσότερα...

Τι Σκι... τι παραλία 
 
Καθώς μπαίνει ο χειμώνας και οι απανταχού λάτρεις των χειμερινών σπορ θα πάρουν τα όρη και τα βουνά, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να θυμίσει ότι οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία είναι ουσιαστικά οι ίδιοι, είτε κάποιος βρίσκεται το καλοκαίρι στην παραλία για μπάνιο, είτε στο βουνό για σκι, καθώς το κρύο δεν προστατεύει το δέρμα.

Περισσότερα...

Γρίπη & Κρυολόγημα 
 
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσουμε ότι, τόσο η γρίπη, όσο και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν δύο από τις πλέον γνωστές και συχνές σε εμφάνιση λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (λαιμός, αυτιά, ρινικές κοιλότητες).

Περισσότερα...

Καλό χειμώνα χωρίς προβλήματα 
 
ΓΥΡΙΣΑΤΕ από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ηλιοκαμένες και ξεκούραστες, αλλά σας ταλαιπωρούν διάφορες ενοχλήσεις στον κόλπο;

Περισσότερα...

Η γρίπη το χειμώνα οφείλεται στην υγρασία, σύμφωνα με νέα έρευνα  
 
Τελικά, κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας που έβαζαν ένα κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά για να μην ξεραίνεται η ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο.

Περισσότερα...

Πρωτεΐνη υπεύθυνη για την “μελαγχολία του χειμώνα” 
 
Οι αλλαγές στη χημική σύσταση του εγκεφάλου ενδεχομένως να ευθύνονται για την εποχική συναισθηματική διαταραχή, ένα ψυχολογικό σύνδρομο που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως θλίψη, έλλειψη ενέργειας, κόπωση και τάση για υπνηλία.

Περισσότερα...

Γρίπη και κοινές ιώσεις αναπνευστικού 
 
H γρίπη και οι ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος συχνά προκαλούν πανικό στα άτομα που αρρωσταίνουν και στις οικογένειές τους. Η γρίπη και οι ιώσεις του αναπνευστικού έχουν διαφορετικά αιτιολογικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ταλαιπωρούν συχνά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και παρόλο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλούν αθώα σύνδρομα, μπορεί να προκαλέσουν ειδικά σε άτομα υψηλού κινδύνου, σοβαρές επιπλοκές. Ειδικές περιπτώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε θανατηφόρες παθολογικές καταστάσεις επιβάλλουν νοσηλεία.

Περισσότερα...

Ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις. 
 
Οι ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις αποτελούν την μεγαλύτερη αιτία θανάτων των χειμώνα, στις οποίες οφείλονται περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους.

Περισσότερα...

Μελέτες για τους αυξημένους θανάτους τον χειμώνα στην ΕΕ. 
 
Η θνησιμότητα τον χειμώνα είναι ένα φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν πολλά στοιχεία και οι περισσότερες χώρες αναφέρουν μια αύξηση στους θανάτους τον χειμώνα από 5-30%. Οι διαφοροποιήσεις με βάση την εποχή οφείλονται κυρίως στο κρύο, ενώ ορισμένοι θάνατοι οφείλονται στην γρίπη τύπου Α και σε άλλους παράγοντες.

Περισσότερα...

Ο Χειμώνας και τα προβλήματα υγείας... 
 
Οι θάνατοι, κατά τις περιόδους όπου ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός είχαν πολιορκήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο κρύος καιρός είναι πιο θανάσιμος. Οι καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις, καθώς και τα εγκεφαλικά στοιχίζουν πιο πολλές ζωές κατά τις περιόδους όπου ο καιρός είναι κρύος.

Περισσότερα...

Βήχας... 
 
Ο βήχας είναι ένα από τα κυριότερα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε άλλες παθήσεις.

Περισσότερα...

Γρίπη... & Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Η γρίπη είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα, που κατά τους ψυχρούς μήνες κυρίως λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και ονομάζεται εποχική γρίπη. Οι επιδημίες εποχικής γρίπης σπανίως είναι σοβαρές για τον υγιή άνθρωπο, κατά περιόδους όμως η σοβαρότητά τους αυξάνεται, οπότε θεωρούνται πανδημίες.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.