Σαββάτο 11 Ιουλίου 2020 06:59
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Η Υγεία μας τον Χειμώνα
Καλό χειμώνα χωρίς προβλήματα
Επιμέλεια: Βαγγέλης Γκικόντες - Μαιευτήρ, Χειρούργος Γυναικολόγος 
Πηγή: www.diagnostiki.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 28/04/2009 ώρα: 13:38
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
ΓΥΡΙΣΑΤΕ από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ηλιοκαμένες και ξεκούραστες, αλλά σας ταλαιπωρούν διάφορες ενοχλήσεις στον κόλπο;

Η θάλασσα, η άμμος και οι θερινοί έρωτες κρύβουν εκπλήξεις, από κολπίτιδες και μυκητιάσεις έως μια εγκυμοσύνη!

Μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσετε τα ύποπτα συμπτώματα και να πάρετε γρήγορα τα μέτρα σας είναι μια φθινοπωρινή επίσκεψη στο γυναικολόγο.
«Το καλοκαίρι ερχόμαστε σε επαφή με περισσότερους παράγοντες λοιμώξεων όπως είναι το θαλασσινό νερό, η άμμος, η αυξημένη θερμοκρασία, ο ιδρώτας, αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών επαφών. Η πιθανότητα, λοιπόν να προσβληθεί η γυναίκα από κάποια λοίμωξη των γεννητικών οργάνων είναι μεγαλύτερη κατά τους θερινούς μήνες», εξηγεί στον «Ε.Τ» ο μαιευτήρας- γυναικολόγος κ. Βαγγέλης Γκικόντες.

• Μην αφήσετε να περάσουν απαρατήρητα τα πρώτα δείγματα ενός κολπικού ερεθισμού. Η λευκόρροια, το άσπρο υγρό, που "μένει" στο εσώρουχο και γίνεται σταδιακά κιτρινωπό και πρασινωπό, η φαγούρα στον κόλπο και το κοκκίνισμα είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα κολπίτιδας από μικρόβιο που "άρπαξε" η γυναίκα σε ακάθαρτα νερά, βρόμικη αμμουδιά ή κατά τη διανομή της σε κάποιο ξενοδοχείο», περιγράφει ο γιατρός. «Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει καλλιέργεια για να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία».

• Κι ο έρωτας, όμως, κρύβει παγίδες. «Ο έρπης των γεννητικών οργάνων μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και εκδηλώνεται ως ερπητική βλάβη». Αυτό σημαίνει φυσαλίδες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνο, αίσθηση καψίματος και ελαφριά φαγούρα.
Με την επίσκεψη στο γυναικολόγο, θα γίνει η διάγνωση και θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή με αλοιφές ή χάπια.

• Ελέγξτε το σπιράλ σας, όταν επιστρέψετε από τις διακοπές. «Από μόνο του το σπιράλ αποτελεί πηγή μολύνσεως. Η πιθανότητα λοιμώξεων αυξάνεται με την άμμο, τη θάλασσα, τη ζέστη και τον ιδρώτα, γεγονός που μεγαλώνει τον κίνδυνο μιας καλοκαιρινής μυκητιάσεως.
Μια γυναίκα, λοιπόν, που φορά σπιράλ και νιώσει ενοχλητικά συμπτώματα θα πρέπει να ζητήσει ιατρική συμβουλή», τονίζει ο κ. Γκικόντες. Ο γιατρός θα ελέγξει τη θέση του σπιράλ και το αποτέλεσμα της καλλιέργειας.

• Υποφέρετε από ασυνήθιστα έντονους πόνους περιόδου; Μπορεί να «κουβαλάτε» κάποιο κρύωμα της θάλασσας, να παραμείνατε πολλή ώρα στην παραλία με το μαγιό βρεγμένο και να παγώσατε στην κοιλιά.
Ο γυναικολόγος θα διερευνήσει εάν οι πόνοι οφείλονται όντως σε κρυολόγημα που «κληρονομήσατε» από τις διακοπές ή εάν είναι άλλη η αιτία.

• Σας κόπηκε η περίοδος το καλοκαίρι και δεν έρχεται το φθινόπωρο; Μήπως πίσω από το μυστήριο, κρύβεται μια εγκυμοσύνη;
«Όταν διαπίστωσε αμηνόρροια, η γυναίκα θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη του γιατρού για να δει τι γίνεται. Η αυξημένη πιθανότητα εγκυμοσύνης, τους χαλαρούς και ξέγνοιαστούς καλοκαιρινούς μήνες, συμβαδίζει με την αυξημένη πιθανότητα εγκυμοσύνης, τους χαλαρούς και ξέγνοιαστους καλοκαιρινούς μήνες, συμβαδίζει με την αυξημένη πιθανότητα μιας εξωμητρίου κυήσεως».

• Και μην ξεχνάτε τις γενικές, γυναικολογικές οδηγίες που ισχύουν όλες τις εποχές: χρησιμοποιήστε για την καθαριότητα ένα καλό φαρμακευτικό σαπούνι. Σιδερώνεται τα εσώρουχά σας, αποφεύγετε το κολπικό ταμπόν μην αλλάζεται αλόγιστα κι απρόσεκτα ερωτικούς συντρόφους και με την παραμικρή ενόχληση ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.