Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 21:53
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Ποιο είναι το μέλλον των συστημάτων Υγείας; Με αφορμή το ασφαλιστικό, το οποίο άνοιξε (;) στην χώρα μας με την κατάθεση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, θεωρούμε σκόπιμο να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας πληροφορίες, σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το κορυφαίο αυτό θέμα που απασχολεί την κοινωνία και θα την απασχολήσει πολύ πιο έντονα στο ορατό μέλλον, όπως πιστεύουμε εμείς.

Βασικός στόχος αυτού του διαδικτυακού τόπου είναι να ενημερώνει, όσο μπορεί πιο ουσιαστικά, τους πολίτες για τα σύγχρονα και τα τρέχοντα θέματα που άπτονται του ευρύτερου χώρου της υγείας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε «δεξαμενές» θεμάτων, μέσα από τις οποίες ο πολίτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες που αφορούν αυτά τα θέματα στο σύνολο τους ή πληροφορίες που αφορούν επιμέρους πτυχές αυτών των θεμάτων.

Πιστεύω μας είναι ότι, για να μπορεί κάποιος να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη, θα πρέπει να έχει στην διάθεση του τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως επίσης και να γνωρίζει τις παραμέτρους και τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν στην διαμόρφωση και εξέλιξη ενός θέματος. Ακριβώς αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με το ασφαλιστικό. Θα ξεκινήσουμε δηλαδή, μεταφέροντας σας εκείνες τις πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το πρόβλημα και τις διαστάσεις του.

Η διαμόρφωση της τελικής άποψης είναι θέμα δικό σας και εμείς φυσικά θα νοιώσουμε υπέροχα να γνωρίσουμε τις απόψεις σας, να τις μοιραστούμε μαζί σας, και να θέσουμε νέους προβληματισμούς που θεωρούμε ότι μπορούν να γονιμοποιήσουν τον διάλογο και να τον μετατρέψουν σε κατάλληλο εργαλείο παραγωγής συγκεκριμένης γνώσης, αλλά και δημιουργικής δράσης και συμπεριφοράς, που θα οδηγεί σε επίλυση και όχι διαιώνιση των προβλημάτων.

Στις σελίδες που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τις διαφορετικές πτυχές του θέματος «δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας και υγείας», έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια άποψη για τις διαστάσεις του προβλήματος (αν υπάρχει), τις αιτίες του και τις πιθανές κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λύση του. Για παράδειγμα ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης στο άμεσο μέλλον των κοινωνικών συστημάτων ή το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, από την πλευρά των κυβερνήσεων να χρηματοδοτήσουν τις αυξημένες ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών σε δαπάνες υγείας και ασφάλισης.

Επίσης, ένα μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: «είναι το πρόβλημα και η λύση του ασφαλιστικού συστήματος, τελικά, ένα θέμα οικονομικό, πολιτικό ή ιδεολογικό»;

Όπως είπαμε και παραπάνω, μην περιμένετε από εμάς τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Εμείς θα σας δώσουμε πληροφορίες και κάποιες σκέψεις.
Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το καυτό αυτό θέμα, μέσα από τρεις πτυχές:
(α) την ιστορική, δηλαδή το πότε και πως εμφανίστηκαν και καθιερώθηκαν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης,
(β) την ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης και
(γ) τις θέσεις και τις απόψεις των κομμάτων, έτσι όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τα αντίστοιχα site τους.
Οι τελικές απαντήσεις ανήκουν αποκλειστικά σε εσάς και η αναζήτηση της λύσης σε όλους μας.

           Δημήτρης Πανταζής - Φαρμακοποιός


Μελέτη Ασφαλιστικό 1ο Μέρος
Μελέτη Ασφαλιστικό 2ο Μέρος
Μελέτη Ασφαλιστικό 3ο Μέρος


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.