Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 05:00
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Ενδιαφέρον για την «μετεκπαίδευση τους» στην Ενδοσκοπική Χειρουργική, η οποία προσφέρει, σχεδόν ανώδυνα, χωρίς αιμορραγία, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα για τις γυναίκες, εκδηλώνουν τα τελευταία χρόνια   οι Έλληνες γυναικολόγοι.

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι περισσότεροι από 100 Έλληνες γυναικολόγοι  τα τελευταία δυο χρόνια έχουν «μετεκπαιδευτεί» στον Ενδοσκοπική Χειρουργική , παρακολουθώντας τα Εκπαιδευτικά  Λαπαροσκοπικά Σεμινάρια τα οποία διοργανώνουν στην Αθήνα  τα Συνδυασμένα Κέντρα  Ενδοσκοπικής Εκπαίδευσης. Τα σεμινάρια διοργανώνονται , με τη συνεργασία  του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης για την Ενδοσκοπική Χειρουργική  της Ουαλίας Wimat .

Τα Εκπαιδευτικά Λαπαροσκοπικά Σεμινάρια έχουν πλέον γίνει θεσμός  καθώς ολοένα και περισσότεροι γυναικολόγοι  δηλώνουν συμμετοχή για να τα παρακολουθήσουν. Παράλληλα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη συμμετοχή γυναικολόγων κι  από  Βαλκανικές  Χώρες.

 «Σε αντίθετη με τις επεμβάσεις ανοιχτής κοιλιάς η Ενδοσκοπική Χειρουργική προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα με ελάχιστες επιπλοκές, αρκεί η επέμβαση να γίνεται σε οργανωμένο κέντρο με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, η οποία θα πρέπει να κάνει συνεχή εκπαίδευση στα σύγχρονα ενδοσκοπικά ιατρικά όργανα».

Αυτό τόνισε ο  κ Γιώργος Πιστοφίδης MB.BS.FRCOG, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής Γεν. Κλινικής Λευκού Σταυρού  στο πλαίσιο της διοργάνωσης  του Εκπαιδευτικού  Λαπαροσκοπικού Σεμιναρίου με θέμα «Ινομυωματεκτομή- Τεχνικές Συρραφής», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 και 5 Οκτωβρίου  από τα Συνδυασμένα Κέντρα  Ενδοσκοπικής Εκπαίδευσης, στα γραφεία της Ενδοσκοπικής Α.Ε ( Ζαγοράς 12) .

Σύμφωνα με τον κ Πιστοφίδη κάθε χρόνο στη χώρα μας  χιλιάδες γυναίκες μπαίνουν στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα γυναικολογικά προβλήματα.

Το κυριότερο είναι η αφαίρεση  ινομυωμάτων τα οποία εμφανίζονται σε ποσοστό 30% σε γυναίκες άνω των 40 χρόνων, από τις οποίες το 30 με 40% αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονημότητας.  Μάλιστα όπως τόνισε ο γιατρός ο πιο συχνός λόγος για την αφαίρεση της μήτρας είναι τα ινομυώματα.

Ενδοσκοπική χειρουργική - Οφέλη για γυναίκες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που  παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο ο κ Πιστοφίδης – η ομάδα του οποίου από το 1992 μέχρι σήμερα έχει κάνει περισσότερες από δυο χιλιάδες ενδοσκοπικές επεμβάσεις-με την κλασική  χειρουργική μέθοδο της  ανοιχτής  κοιλιάς οι γυναίκες σε ποσοστό 95%  μετά την επέμβαση αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα, όπως: Αιμορραγίες ,πόνο, δημιουργία συμφύσεων, λοιμώξεις  ενώ έφεραν στην υπόλοιπη ζωή τους μεγάλες τομές.

Με την Ενδοσκοπική Χειρουργική τα οφέλη για τις γυναίκες είναι πολλά καθώς  έχουμε:  Ελάχιστη απώλεια αίματος, σχεδόν καθόλου πόνος, πολύ μικρή πιθανότητα δημιουργίας συμφύσεων και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς ουλές και σημάδια.

Για το λόγο αυτό  η Ενδοσκοπική Χειρουργική τα τελευταία χρόνια έχει πλέον  αντικαταστήσει τις κλασικές επεμβάσεις σε  πολλούς τομείς, όπως και σ΄ αυτόν της γυναικολογίας. Μάλιστα με την εξέλιξη της τεχνολογίας  τείνει να καθιερωθεί  στη χώρα μας και στον χώρο των πλέον προηγμένων γυναικολογικών επεμβάσεων.

Με την ενδοσκοπική χειρουργική σήμερα στη χώρα μας γίνεται αφαίρεση συμφύσεων, κύστεων ωοθηκών, εξωμητρίων, ινομυωμάτων, υστερεκτομή, ενδομητρίωσης κ,α.

Η πραγματοποίηση των δύσκολων γυναικολογικών αυτών επεμβάσεων με ενδοσκοπική χειρουργική απαιτεί εξειδίκευση των Ελλήνων  γιατρών, οι οποίοι κατέφευγαν στο εξωτερικό για να την αποκτήσουν. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα στη χώρα μας δεν υπάρχει επίσημη σχολή εκπαίδευσης ούτε σε νοσοκομειακό ούτε σε πανεπιστημιακό επίπεδο για αυτές τις τεχνικές.

Τα εκπαιδευτικά λαπαροσκοπικα σεμινάρια  που διοργανώνουν τα Συνδυασμένα Κέντρα  Ενδοσκοπικής Εκπαίδευσης, έχουν ως σκοπό να καλύψουν αυτό το κενό  και  στόχο την εκμάθηση ορθών χειρουργικών τεχνικών για σωστή και ασφαλή εφαρμογή της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στον τομέα των προηγμένων γυναικολογικών επεμβάσεων.

Στο σεμινάριο εκτός από τον κ Πιστοφίδη δίδαξε επίσης και  o   κ Neil Warren διευθυντής του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης για την Ενδοσκοπική Χειρουργική Wimat της Ουαλίας.                         
Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.