Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 03:48
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Πιο υγιείς και επιτυχημένοι οι ρεαλιστικά αισιόδοξοι 
 
Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν βρίσκουν κανέναν λόγο για να είναι αισιόδοξοι, φαίνεται όμως ότι μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν μπορεί να τους δώσει μερικούς.

Περισσότερα...

Τα μωρά υποφέρουν όταν τσακώνονται οι γονείς τους 
 
Τα βρέφη που ακούνε τους γονείς τους να τσακώνονται γίνονται πιο ευαίσθητα στο στρες και ο εγκέφαλός τους αντιδράει πιο έντονα στις θυμωμένες φωνές ακόμα και όταν κοιμούνται, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η κρίση οδηγεί σε υπογεννητικότητα & γήρανση του πληθυσμού 
 
Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.

Περισσότερα...

Η «μεγάλη οθόνη» ως θεραπευτική προσέγγιση 
 
Την τέχνη και τον κινηματογράφο επιστρατεύουν ψυχολόγοι, για την αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, της κατάθλιψης και, γενικότερα, της έλλειψης ψυχικής ανάτασης στους δύσκολους καιρούς μας.

Περισσότερα...

Καλές μαμάδες... σε κρίση 
 
Μόλις 48 λεπτά ημερησίως έχουν στη διάθεσή τους οι μητέρες της Δυτικής Ευρώπης για να ασχοληθούν με τον εαυτό τους Ολες οι μητέρες θέλουν να είναι «καλές μαμάδες», αλλά οι μισές φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν πια να είναι!

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουμε θυμωμένοι για ύπνο 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει το παλιό ρητό που λέει «μην πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένος γιατί το άλλο πρωί ο θυμός θα έχει γίνει μνησικακία».

Περισσότερα...

Η οικονοµική κρίση οδηγεί τους Ελληνες στην κατάθλιψη 
 
Οι ηλικίες 36-50 αντιµετωπίζουν αυξηµένη πίεση και υφίστανται τη µεγαλύτερη ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερα...

Ενας στους δύο πολίτες εμφανίζει μελαγχολία καθημερινά 
 
Τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ περνά σήμερα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Τέσσερις δομές έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία τους και δεκάδες άλλες θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των εκπροσώπων του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩΣ».

Περισσότερα...

Το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την ...υγεία 
 
Οι γιατροί συνήθως λένε ότι το τσιγάρο ή το αλκοόλ είναι από τους πιο επιβαρρυντικούς παράγοντες για την υγεία. Ο αμερικανός καθηγητής Οικογενειακής και Κοινοτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του New Mexico, Howard Waitzkin, λέει ότι πολύ περισσότερο απ' όλα αυτά είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Περισσότερα...

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και... παιδική χρήση ψυχοφαρμάκων 
 
Παιδιά που η μητέρες τους κάπνιζαν συστηματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ψυχοφαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, διεγερτικά και απεξαρτησιογόνα, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα που έγινε στη Φινλανδία.

Περισσότερα...

Είμαστε εθισμένοι στα... smartphones 
 
Την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως πολλοί χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων έχουν αναπτύξει εθισμό στη χρήση τους, φαίνεται να επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κατά του Αλτσχάιμερ! 
 
Η μικρή με μέτρια κατανάλωση ποτού--ένα με δύο ποτήρια κρασί ή μπίρα την ημέρα--μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Περισσότερα...

500.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης 
 
Πριν από λίγες εβδομάδες δόθηκε στη δημοσιότητα μία νέα μελέτη που έδειξε πως ένα από τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία αμβλύνει σημαντικά τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Περίπου την ίδια περίοδο μία άλλη μελέτη συσχέτισε τα φάρμακα της στυτικής δυσλειτουργίας με την αιφνίδια απώλεια της ακοής σε μερικούς άντρες.

Περισσότερα...

Η αισιοδοξία κάνει καλό στην καρδιά 
 
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πάντοτε βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο, πιθανότατα έχετε μια πιο υγιή καρδιά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Οι παχύσαρκοι άνδρες είναι λιγότερο γόνιμοι 
 
Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες διαθέτουν σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας, με συνέπεια να έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς, ιδίως σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως άλλωστε αντίστοιχα συμβαίνει και με τις γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

H μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες 
 
Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών; Οι σύγχρονες επιδημιολογικές μελέτες στην Ευρώπη και την Αμερική υποστηρίζουν πως η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα που αναφέρουν οι γυναίκες, αφού μία στις δέκα βιώνει το πρόβλημα.

Περισσότερα...

Ευτυχία: Πιο σημαντική η ελευθερία από τα λεφτά 
 
Η προσωπική ανεξαρτησία και η ελευθερία είναι πιο σημαντικές για την ευτυχία ενός ατόμου απ’ ό,τι η οικονομική ευμάρεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η κρίση αυξάνει τις ψυχικές διαταραχές 
 
Οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, πανικός, άγχος, φόβος για το μέλλον, διαταραχές ύπνου και τάσεις φυγής, είναι μερικές από τις αιτίες που, το τελευταίο διάστημα, οδηγούν όλο και περισσότερους Έλληνες στο ψυχιατρικό κρεβάτι, σύμφωνα με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Περισσότερα...

Το Stress ...σκοτώνει 
 
Μεταξύ των απειλών που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο βρίσκεται πλέον το stress, το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες επιβαρύνει καθοριστικά όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Περισσότερα...

Η άσκηση διώχνει την κατάθλιψη 
 
Η άσκηση βοηθάει όχι μόνο στην καλή φυσική δραστηριότητα, αλλά και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Έλληνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Η απώλεια εισοδήματος φέρνει ψυχικές διαταραχές 
 
Οι άνθρωποι που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές και κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

«Εθισμένοι στο διαδίκτυο» οι έφηβοι 
 
Οι Έλληνες έφηβοι με διαδικτυακή εξάρτηση φαίνεται να αποκτούν μία κακώς εννοούμενη «άνεση» με το Ίντερνετ, παρουσιάζοντας διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Αυτό προκύπτει από νέα πανελλαδική έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Περισσότερα...

Το διαδίκτυο επιδρά θετικά στην κατάθλιψη των ηλικιωμένων 
 
Πόσο εύκολο είναι για έναν ηλικιωμένο να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μέσω ΑΤΜ, να αγοράσει εισιτήρια από το Ίντερνετ ή να στείλει μήνυμα με το κινητό; Ίσως όχι τόσο δύσκολο, αν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και, μάλιστα, αυτό είναι εφικτό, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προγράμματος «Εξοικείωση ανθρώπων τρίτης ηλικίας με τις νέες τεχνολογίες», που υλοποιήθηκε, πέρσι, σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Ο περίπατος βελτιώνει την μνήμη 
 
Δεν χρειάζεται να παιδεύεστε με σταυρόλεξα και άλλα «τρικ» για να διατηρήσετε την μνήμη σας και να αποφύγετε την άνοια.

Περισσότερα...

Η αγαπημένη μουσική είναι... απόλαυση 
 
Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, χωρίς να το ξέρουν, απελευθερώνουν στον εγκέφαλό τους περισσότερη ντοπαμίνη, την ίδια χημική ουσία στην οποία οφείλεται το αίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται από ένα καλό φαγητό, από τα ναρκωτικά και από τα χρήματα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Υπνωτικά και ηρεμιστικά αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου 
 
Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι για να καταπολεμήσουν την αϋπνία και το άγχος τους, μπορεί να συντομεύσουν τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα πολυετή καναδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Οι θλιμμένοι άνθρωποι τα βλέπουν όλα γύρω τους γκρίζα 
 
Μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι όσοι νιώθουν βαθιά θλίψη, τα βλέπουν όλα γύρω τους πιο γκρίζα - στην κυριολεξία και όχι ως σχήμα λόγου.

Περισσότερα...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται άσκηση 
 
Tο διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων, τα σταυρόλεξα, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, οι κοινωνικές δραστηριότητες, μπορούν να γυμνάσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να βοηθήσουν στην αντικατάσταση των εγκεφαλικών κυττάρων που καταστρέφονται αλλά και στην αντιμετώπιση μελλοντικών νόσων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer).

Περισσότερα...

Η χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων 
 
Η πλέον διάσημη κατηγορία φαρμάκων παραμένει η κατηγορία των SSRIs, μια κατηγορία αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, όπως μας ενημερώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν πολλά γνωστά αντικαταθλιπτικά τα οποία υπάρχουν και συνταγογραφούνται και στην Ελληνική αγορά.

Περισσότερα...

Βρέθηκαν δύο νέα γονίδια που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ 
 
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές εντόπισαν δύο νέα γονίδια που φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ και τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Περισσότερα...

Το πλύσιμο των χεριών ... "εξαγνίζει" το μυαλό 
 
Αν έχετε αμφιβολίες και τύψεις για κάποια απόφαση που μόλις πήρατε και το μυαλό σας βασανίζεται για το αν επιλέξατε σωστά, τότε πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να "εξαγνίσετε" το μυαλό σας μετά από μια δύσκολη και επίμαχη επιλογή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Υγεία και κρίση 
 
Ο φόβος για το αύριο και η αβεβαιότητα που δημιουργούν το κλείσιμο επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία πληρωμών, δοκιμάζει σημαντικά τους δείκτες υγείας των περισσοτέρων ανθρώπων.

Περισσότερα...

Όλα για το παιδί... 
 
Με τη συμμετοχή 35 αρμοδίων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και τεσσάρων υπουργείων (Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης) άρχισε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο, η συνάντηση εργασίας των φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για το παιδί, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Ο ευτυχισμένος γάμος μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού 
 
Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

Η μοναξιά κάνει πιο επιθετικό τον καρκίνο 
 
Νέα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την αντίληψη ότι η μοναξιά κάνει πιο πιθανό και πιο φονικό τον καρκίνο. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε πειράματα σε πειραματόζωα, δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση αυξάνει την πιθανότητα για επιθετική ανάπτυξη του καρκίνου.

Περισσότερα...

Οι άνθρωποι που πάσχουν απο σχιζοφρένεια δεν σκοτώνουν τους ξένους 
 
Όπως μας ενημερώνει το πρακτορείο Reuters Health, οι έρευνες δείχνουν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια σπάνια διαπράττουν ανθρωποκτονίες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, βασιζόμενοι στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από επτά μελέτες σε τέσσερις χώρες, ότι οι πιθανότητες ενός ατόμου με σχιζοφρένεια να σκοτώσει έναν ξένο ήταν 1 στα 14 εκατομμύρια άτομα ετησίως.

Περισσότερα...

Τα επίπεδα χοληστερόλης και ο κίνδυνος του Alzheimer 
 
Σύμφωνα με το Cordis, o κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και της ανίας είναι μεγαλύτερος για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους στην ηλικία των 40, σε σχέση με εκείνους που τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους είναι σε κανονικά επίπεδα.

Περισσότερα...

Αύξηση της χρήσης αντικαταθλιπτικών 
 
Σύμφωνα με μια αναφορά του επιστημονικού περιοδικού Archives of General Psychiatry, υπάρχει μια σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, ανάμεσα στους Αμερικανούς, μεταξύ των ετών 1996 και 2005.

Περισσότερα...

Aισιόδοξα νέα για τη Nόσο Aλτσχάιμερ 
 
Πολλοί από τους ασθενείς με νόσο Aλτσχάιμερ ενδεχομένως να είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής αν είχαν διαγνωσθεί έγκαιρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς μελέτης IMPACT η νόσος υποδιαγιγνώσκεται με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή.

Περισσότερα...

Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία 
 
Στρεσσογόνο παράγοντα για όλο τον πληθυσμό της Γης αποτελεί η οικονομική κρίση. Μάλιστα όσοι είναι πιο ευάλωτοι (π.χ. άνθρωποι με ευαίσθητη σωματική ή ψυχική υγεία, ηλικιωμένοι, φτωχοί, γυναίκες, άνεργοι κλπ) κινδυνεύουν περισσότερο και είναι φυσικό η ψυχιατρική νοσηρότητα αλλά και η ψυχολογική δυσφορία να αυξάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Περισσότερα...

Μοναξιά και νοητική άνοια 
 
Οι άνθρωποι εκείνοι που παρουσιάζουν συγκεκριμένο χαρακτηριστικό γονιδιακό ελάττωμα και ζουν μόνοι κατά την μέση ηλικία, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν νοητική άνοια. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για εκείνους που δεν έχουν ταίρι ή είναι χήροι και χήρες, μας λέει το Σουηδικό Ινστιτούτο Karolinska.

Περισσότερα...

Υπολογίζοντας την κοινωνική συμπεριφορά 
 
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις νεύρο-επιστήμες και ιδιαίτερα την κοινωνική συμπεριφορά, προσπαθούν να εντοπίσουν και να περιγράψουν τις περιοχές εκείνες του ανθρώπινου εγκεφάλου και τους μηχανισμούς που έχουν σχέση με την κοινωνική ζωή.

Περισσότερα...

Η οικονομική κρίση οδηγεί σε κατάθλιψη 
 
Το 12% του ενήλικου πληθυσμού του Χονγκ Κονγκ υποφέρει από ήπια η πιο σοβαρή κατάθλιψη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Περισσότερα...

Η φροντίδα ψυχικής υγείας στις ΗΠΑ 
 
Φαίνεται ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εκείνες που αφορούν την ψυχική υγεία. Πράγματι οι υπηρεσίες αυτές αυξήθηκαν κατά 65% την δεκαετία που μας πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό «Health Affairs» στο τεύχος του Μαΐου-Ιουνίου.

Περισσότερα...

Αλλαγές στην ψυχιατρική πρακτική. 
 
Όπως μας ενημερώνει το PharmaLive, μια αναφορά του επιστημονικού περιοδικού Archives of General Psychiatry, επισημαίνει ότι ένας φθίνων αριθμός ψυχιάτρων, που ασκούν ιδιωτική ψυχιατρική, φαίνεται να «καταφεύγει» στην ψυχοθεραπεία προς τους ασθενείς τους.

Περισσότερα...

Κατάθλιψη και Τρόπος ζωής 
 
Το ζήτημα της κατάθλιψης και της ψυχικής υγείας στους νέους είναι σήμερα ένα από τα λεγόμενα «σύγχρονα» προβλήματα. Σε ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Medscape (27 Νοεμβρίου 2007) η Kathi J. Kemper (MD, MPH), μας ενημερώνει και θέτει σημαντικά θέματα για το πρόβλημα της κατάθλιψης στους εφήβους.

Περισσότερα...

Το άγχος οδηγεί σε αϋπνία 
 
Το άγχος "κλέβει" τον ύπνο των Αυστραλών σύμφωνα με τελευταία έρευνα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε φάρμακα για να βοηθηθούν.

Περισσότερα...

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα αυξάνουν το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου 
 
Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιψυχωσικά φάρμακα διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, υποστηρίζει μελέτη Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην “Ιατρική Επιθεώρηση της Βρετανίας” (British Medical Journal).

Περισσότερα...

Οι ψυχικές διαταραχές κοστίζουν στην κοινωνία δισεκατομμύρια. 
 
Σύμφωνα με το PharmaLive, οι κυριότερες νοητικές διαταραχές κοστίζουν στο Αμερικάνικο Έθνος τουλάχιστον $193 δις τον χρόνο μόνο σε απολεσθέντα εισοδήματα, σύμφωνα με μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (National Institute of Mental Health - NIMH).

Περισσότερα...

Ο φόρτος εργασίας οδηγεί σε κατάθλιψη 
 
Κατάθλιψη προκαλεί ο μεγάλος φόρτος εργασίας, σύμφωνα με νέα πανεπιστημιακή μελέτη, η οποία αποκαλύπτει ότι πάνω από 21.000 άτομα το χρόνο στη Βικτώρια ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.

Περισσότερα...

Ο ύπνος καθαρίζει τα νοητικά "σκουπίδια" της μέρας 
 
Δύο νέες επιστημονικές έρευνες φέρνουν νέα στοιχεία τη χρησιμότητα του ύπνου , καθώς διαπιστώνουν ότι, ενώ τη μέρα ο εγκέφαλος "χτίζει" νέες νευρωνικές συνδέσεις ανάμεσα στα κύτταρά του, με βάση τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που δέχεται, στη διάρκεια του ύπνου που ακολουθεί, οι συνδέσεις αυτές περιορίζονται ξανά, καθώς αρχίζει ένα "ξεκαθάρισμα" στο πλαίσιο της προσπάθειας του εγκεφάλου να μην υπερφορτωθεί με περιττές πληροφορίες.

Περισσότερα...

Αλάτι, το… αντικαταθλιπτικό 
 
Ότι το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση το γνωρίζαμε όλοι. Ότι μπορεί, όμως, να μας...φτιάχνει τη διάθεση, ούτε που το είχαμε φανταστεί.

Περισσότερα...

Όταν η ανησυχία γίνεται ασθένεια 
 
Ζούμε σε καιρούς όπου η ανησυχία ως συναίσθημα αποτελεί ένα καθημερινό βίωμα για πολλούς ανθρώπους.

Περισσότερα...

Κατάθλιψη και... Εγκυμοσύνη. 
 
Η ανησυχία και η κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αγνοηθούν...

Περισσότερα...

Ο χρόνος… ο καλύτερος γιατρός 
 
Ο γάμος, η γέννηση, η επαγγελματική επιτυχία… όλα αυτά αποτελούν γεγονότα που μας κάνουν πιο ευτυχείς αλλά μόνο προσωρινά. Αυτό υποστηρίζει νέα μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Βρετανική Οικονομική Επιθεώρηση.

Περισσότερα...

Καμπανάκι κινδύνου για την κατάθλιψη στους καρδιοπαθείς 
 
Την ανάγκη τακτικού ελέγχου των καρδιοπαθών ασθενών για κατάθλιψη τονίζουν οι νέες οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Περισσότερα...

Η μαριχουάνα οδηγεί στην κατάθλιψη 
 
Οι χρήστες ινδικής κάνναβης είναι πιθανόν να πάσχουν από μεγαλύτερη κατάθλιψη, νευρικότητα και ψύχωση, από τους χρήστες άλλων ναρκωτικών, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα από την οποία προκύπτει ότι η επίδραση του συγκεκριμένου ναρκωτικού στην ψυχοδιανοητική κατάσταση αυτών που το καπνίζουν έχει υποβαθμιστεί.

Περισσότερα...

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν περισσότερη τηλεόραση ... 
 
Οι άνθρωποι που δεν νιώθουν ευτυχισμένοι, βλέπουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με τους ευτυχισμένους, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει την υγεία των γυναικών 
 
Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά την σωματική και πνευματική υγεία των γυναικών αλλά όχι και των ανδρών.

Περισσότερα...

Η νοσταλγία διώχνει τη μοναξιά, σύμφωνα με νέα έρευνα  
 
Καθώς οι μέρες μικραίνουν και γίνονται πιο κρύες, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ένα αίσθημα και μια επιθυμία για το παρελθόν που είναι γνωστά ως νοσταλγία.

Περισσότερα...

Η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης των εφήβων  
 
Η παρακολούθηση της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιγνιδιών με τις ώρες, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη έναν έφηβο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από τη συνεχή επίδραση των ηλεκτρονικών μέσων, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότερα...

Η λύπη μπορεί να είναι καλή για την υγεία γιατί βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν ό,τι μπορούν για να μην είναι λυπημένοι. Μήπως όμως τελικά κάνουν λάθος;

Περισσότερα...

Χάπι που "σβήνει" άσχημες αναμνήσεις 
 
Ένα ευρέως διαθέσιμο χάπι για την υψηλή πίεση του αίματος μπορεί μια μέρα να βοηθά τους ανθρώπους να σβήνουν τις άσχημες αναμνήσεις τους, με τον τρόπο αυτό μειώνοντας ή και εξαφανίζοντας άγχη και φοβίες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.

Περισσότερα...

Κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης  
 
Οσο περισσότερο παρακολουθούν τηλεόραση οι νέοι άνθρωποι τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να εμφανίσουν κατάθλιψη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Περισσότερα...

Η μοναξιά βλάπτει την υγεία όσο και το... κάπνισμα 
 
Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων με άλλους ανθρώπους όχι μόνο μπορεί να κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επίσης μπορεί να βλάψει τη σωματική και νοητική του υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μοναξιά μπορεί τελικά να είναι τόσο επιζήμια όσο το κάπνισμα ή η παχυσαρκία.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.