Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:03
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Ψυχική Υγεία
Ο φόρτος εργασίας οδηγεί σε κατάθλιψη
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων   
Δημοσιεύθηκε: Στις 13/06/2008 ώρα: 09:30
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Κατάθλιψη προκαλεί ο μεγάλος φόρτος εργασίας, σύμφωνα με νέα πανεπιστημιακή μελέτη, η οποία αποκαλύπτει ότι πάνω από 21.000 άτομα το χρόνο στη Βικτώρια ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.
Πιο διεξοδικά, ο καθηγητής Τόνι Λαμοντάν, ανακάλυψε ότι μία στις έξι περιπτώσεις κατάθλιψης των εργαζομένων της Βικτώριας, οφείλεται σε υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν στην ψυχική υγεία τους, τέτοιες παράλογες απαιτήσεις.

Τόνισε δε, ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα ώστε να μετριαστούν οι απαιτήσεις στους εργαζόμενους και να αντιληφθούν οι διευθυντές και οι συνάδελφοί τους το πρόβλημα, οι ψυχικές ασθένειες θα εξακολουθήσουν να προσθέτουν φοβερό βάρος στο δημόσιο χρήμα μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

 "Δεν εννοώ ότι οι ρυθμοί εργασίας γενικά θα πρέπει να αλλάξουν δραστικά. Όχι. Εκείνο που λέω είναι ότι οι απαιτήσεις πρέπει να είναι μέσα στα όρια της λογικής, διαφορετικά, όλο και περισσότεροι θα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον εργασιακό χώρο".

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο στο χώρο των εργαζομένων γυναικών, δεδομένου ότι 17% των εργαζομένων γυναικών που υποφέρουν από κατάθλιψη αποδίδουν την πάθησή τους στις πιεστικές συνθήκες εργασίας, ενώ το ποσοστό στους άντρες είναι 13%.

Επίσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνοι που εργάζονται σε δουλειές χαμηλών προσόντων αντιμετωπίζουν σε διπλάσιο βαθμό πιεστικές συνθήκες από ό,τι οι υψηλόβαθμοι επαγγελματίες.
Πίεση στον εργασιακό χώρο σημαίνει συνδυασμό δύο παραγόντων: μεγάλες απαιτήσεις εκ μέρους του εργοδότη και ελλειπή γνώση για την υλοποίησή τους.

Ο γενικός διευθυντής του VicHealth Τοντ Χάρπερ, δήλωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την πρόληψη ψυχασθενειών που έχουν σχέση με τον εργασιακό χώρο.

 "Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τόσο πολλοί άνθρωποι δαπανούν ένα μεγάλο μέρος της μέρας τους στη δουλειά, οφείλουμε να βρούμε τρόπους ο τόπος εργασίας να προστατεύει την υγεία τους και όχι να τους προκαλεί προβλήματα υγείας", τόνισε.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.