Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 19:25
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Διατροφή & εγκυμοσύνη 
 
Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να χαθεί βάρος, ωστόσο το ποσό τροφίμων που χρειάζεται μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη μάζας σώματος πριν την εγκυμοσύνη, το ποσοστό αύξησης βάρους, η ηλικία και η όρεξη. Όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε ποικίλα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κάθε ημέρα.

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία 
 
Η χαρά της εγκυμοσύνης γνωρίζει περιορισμούς το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο καθώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποβολή.

Περισσότερα...

Το σεξ δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη 
 
Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το σεξ στην περίοδο της εγκυμοσύνης και πολλές είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να απέχουν ερωτικά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός "θωρακίζει" τα παιδιά 
 
Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν, είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα...

H ηλικία της γυναίκας επηρεάζει την εξωσωματική? 
 
Η γονιμότητα μειώνεται μετά την ηλικία των 35 (ειδικά μετά τα 38), και τα ποσοστά γεννήσεων ανά κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μόνο 15% περίπου, καθώς η γυναίκα πλησιάζει στα 40ά γενέθλια της. Αυτό το ποσοστό είναι παρόμοιο με το ποσοστό γέννησης ζωντανών βρεφών μετά από αναστροφή της περίδεσης σαλπίγγων για μια γυναίκα της ηλικίας αυτής.

Περισσότερα...

Παθήσεις σαλπίγγων: Ένας από τους βασικότερους παράγοντες υπογονιμότητας 
 
Οι σάλπιγγες, συχνά εμπλέκονται σε περιπτώσεις υπογονιμότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 35%, αφού είναι δυνατό να επηρεαστεί η λειτουργία τους και να υποστούν βλάβη λόγω ενδομητρίωσης, συμφύσεων, λοιμώξεων και δημιουργίας κυστών.

Περισσότερα...

Πρώτο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης 
 
Το πρώτο τρίμηνο είναι οι πρώτοι μόλις μήνες της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί να αισθάνεστε καλά και να ξέρετε ότι είστε έγκυος μόνο και μόνο γιατί χάσατε μια περίοδο και κάνατε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Από την άλλη, μπορεί να έχετε ναυτία, κόπως και να παρουσιάσετε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκυμοσύνης!

Περισσότερα...

Δεύτερο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης 
 
Ευτυχώς, σχεδόν όλες οι ναυτίες και η κόπωση του πρώτου τριμήνου έχουν εξαφανιστεί. Η εγκυμοσύνη σας έχει αρχίσει να φαίνεται, καθώς εσείς και το μωρό σας παίρνετε βάρος σταθερά. Ίσως να μπορείτε να καταλάβετε τις κινήσεις του μωρού σας κατά το τέλος της 18ης εβδομάδας.

Περισσότερα...

Τρίτο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης 
 
Τρίτο Τρίμηνο Βρίσκεστε προς το τέλος. Υπάρχει όλο και λιγότερος χώρος για το μωρό σας μέσα στη μήτρα καθώς αυτό συνεχίζει να μεγαλώνει. Παρ' όλο που ένα μωρό μπορεί να επιβιώσει αν γεννηθεί κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίου τριμήνου, αυτοί οι μήνες είναι σημαντικοί για την ανάπτυξη των πνευμόνων και του εγκεφάλου του μωρού σας.

Περισσότερα...

Εγκυμοσύνη, κύηση 
 
Η εγκυμοσύνη είναι ίσως η πλέον επιθυμητή κατάσταση για μία γυναίκα και κατά την διάρκεια της – από την αρχή έως το τέλος αυτής – συντελούνται σημαντικές φυσιολογικές αλλαγές που αφορούν πολλά από τα λειτουργικά συστήματα του οργανισμού.

Περισσότερα...

Οδοντιατρική φροντίδα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης 
 
Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμάσια περίοδος για κάθε γυναίκα, η οποία συνοδεύεται από πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες αφοσιώνονται στο παιδί που θα φέρουν στον κόσμο σε λίγο καιρό και παραμελούν τον εαυτό τους και μαζί και τη στοματική τους υγεία.

Περισσότερα...

Τα καλά του ύπνου... 
 
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νέες μητέρες που θέλουν να χάσουν το επιπλέον βάρος που απέκτησαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους πρέπει να κοιμούνται περισσότερο, αναφέρει το πρακτορείο Reuter.

Περισσότερα...

Επικοινωνία του παιδιού με την μητέρα 
 
Πως καταλαβαίνουμε οτι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί; Το παιδί τι καταλαβαίνει; Πως επικοινωνεί η μητέρα οταν το παιδί είναι στην κοιλιά; Ερωτήσεις που έχουμε όλοι...

Περισσότερα...

Συμβουλές προς... θηλάζουσες μητέρες 
 
ΛΑΜΠΕΤΕ από χαρά και ευτυχία ως νέα μαμά. Κρατάτε στην αγκαλιά σας, όλο στοργή και αγάπη, το αγγελούδι σας αλλά σας προβληματίζει η ώρα του θηλασμού. Τα πράγματα είναι απλά, βρίσκουν μόνα το δρόμο τους κι αν έχετε απορίες, ιδού μερικές οδηγίες για να φτάσει στο μωρό το μητρικό γάλα...

Περισσότερα...

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος γιά να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε γυναίκα; 
 
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Το καλύτερο μάλιστα είναι να το κόψετε 4-5 μήνες πριν από τη σύλληψη. Αν όμως το συνεχίζετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο παιδί που πρόκειται να γεννηθεί.

Περισσότερα...

Χορήγηση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο 
 
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όσον αφορά στη χορήγηση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο.

Περισσότερα...

Τα Φάρμακα που επιτρέπονται και απαγορεύονται κατά την εγκυμοσύνη 
 
Η τερατογένεση είναι μία κατάσταση η οποία έχει αποδειχθεί ότι προέρχεται από ένα μικρό αριθμό φαρμάκων. Παρ' ολ' αυτά, πολλά φάρμακα ακόμα δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή για χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, έχουμε φάρμακα που γράφουν ότι δεν έχει αποδεχθεί η τερατογενής τους δράση, αλλά που δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι και ασφαλή για χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περισσότερα...

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και το ανθρώπινο σώμα 
 
Οι συνταρακτικές αλλαγές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ σωματικού και συναισθηματικού πεδίου, μεταλλάσσουν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα της γυναίκας.

Περισσότερα...

Η αυχενική διαφάνεια: μια εξέταση-σταθμός στον προγεννητικό έλεγχο 
 
Μοναδική σκέψη κάθε μέλλουσας μαμάς είναι να φέρει στον κόσμο ένα γερό μωράκι. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα πληροφορηθεί το χαρμόσυνο γεγονός θα εύχεται να πάνε όλα καλά. Στην εποχή μας, ευτυχώς, η αίσια κατάληξη της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ... ευχολογίου και σ' αυτό έχει συμβάλει σημαντικά η επιστήμη.

Περισσότερα...

Με σύμμαχο την άσκηση... 
 
Πρέπει να κάνει γυμναστική η γυναίκα που είναι σε ... ενδιαφέρουσα; Σίγουρα πολλοί θα απαντούσαν αρνητικά σε αυτό το ερώτημα, όμως η έγκυος πρέπει να κάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, που θα την βοηθήσουν να μην πάρει παραπάνω κιλά από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός της, αλλά και να γεννήσει πιο εύκολα!

Περισσότερα...

Οι Εξετάσεις στην εγκυμοσύνη 
 
Μπείτε πανέτοιμη και υγιής στην κύηση. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε το καλό το δικό σας και του παιδιού σας. Μάθετε από τον μαιευτήρα σας, πριν ακόμα μείνετε έγκυος, πως να αποφεύγετε τις "κακοτοπιές". Μία κύστη στις ωοθήκες ή μιά διόγκωση των σαλπίγγων διορθώνονται πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα όταν το έμβρυο δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί στη μήτρα.

Περισσότερα...

Ανώδυνος Τοκετός 
 
Πολύ λίγες γέννες είναι ανώδυνες και αυτό οφείλεται κυρίως στον φόβο και την αγωνία που κυριεύουν τις περισσότερες γυναίκες και ιδίως αυτές που πηγαίνουν απροετοίμαστες στον τοκετό. Τα συναισθήματα αυτά είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν έκκριση της αδρεναλίνης, με συνέπεια την αναστολή των συσπάσεων.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.