Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 08:55
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Group: Εγκυμοσύνη, Γενικές πληροφορίες
Επικοινωνία του παιδιού με την μητέρα
Επιμέλεια: Βαγγέλης Γκικόντες - Μαιευτήρ, Χειρούργος Γυναικολόγος 
Πηγή: www.diagnostiki.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 29/04/2009 ώρα: 12:52
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Πως καταλαβαίνουμε οτι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί; Το παιδί τι καταλαβαίνει; Πως επικοινωνεί η μητέρα οταν το παιδί είναι στην κοιλιά; Ερωτήσεις που έχουμε όλοι...

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την επικοινωνία του παιδιού με την μητέρα, όσο το παιδί είναι μέσα στην κοιλιά. Πως καταλαβαίνουμε ότι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί;
Η ίδια καταλαβαίνει, έχει αυτό το βίωμα, αφού χαλαρώσει και έχει τοποθετήσει τα χέρια της επάνω στην περιοχή της λεκάνης, μπορεί να έχει την αίσθηση στις παλάμες στο σωματικό επίπεδο πρώτα με την αίσθηση κραδασμού, και μετά από το κέντρο της καρδιάς αισθανόμενη αγάπη, στέλνοντας αγάπη στο έμβρυο νιώθει αυτό το βίωμα, αυτή την επικοινωνία, είναι μία πολύ βαθιά επικοινωνία που μόνο βιωματικά μπορεί να την ζήσει μία γυναίκα.

Το παιδί τι καταλαβαίνει; καταλαβαίνει την μαμά του; καταλαβαίνει την μουσική; και πως τα καταλαβαίνουμε εμείς ότι τα καταλαβαίνει αυτά;

Από τους κραδασμούς. Καταλαβαίνει τον κραδασμό της παλάμης, το ρεύμα της αγάπης, την ηρεμία που έχει εκείνη την στιγμή που είναι συνδεδεμένη με το μωρό της η γυναίκα, την μεταδίδει αυτή με την μορφή κραδασμού. Την μουσική την ακούει, έχει αποδειχθεί ότι από τον 5 μήνα της εγκυμοσύνης ακούει όλους τους εξωτερικούς ήχους.

Πως θα έπρεπε να επικονωνεί μία μαμά με το παδί όταν αυτό είναι ακόμα στην κοιλιά;
Η πρώτη φάση είναι με την επαφή των παλαμών, τους κραδασμούς και να είναι συγκεντρωμένη στην περιοχή της λεκάνης, να οραματίζεται σε ποιά φάση είναι το έμβρυο. Αυτό μέσα από τις ασκήσεις το λέω σε κάθε γυναίκα, ότι σε αυτό το μήνα το παιδί αναπτύσει τα συγκεκριμένα όργανα έχει τα αποτυπώματα στα χέρια και στα πόδια, δημιουργείται ο εγκέφαλος όποτε μπορεί να έχει μία εικόνα ποιό άμεση. Και αν δεν το ξέρει μπορεί απλά με την επαφή και την εστίαση της προσοχής της στο μωρό. Νιώθει μία έκσταση, μία ολοκλήρωση, ανοίγει το κέντρο της καρδιάς περισσότερο και απελευθερώνει κάποια συναισθήματα. Νιώθει μία ζέστη μία πολύ έντονη θερμότητα στις παλάμες, και μία απελευθέρωση στο κέντρο της καρδιάς Άλλες γυναίκες μπορεί να βλέπουν χρώματα, να μπορούν να ακούσουν ήχους, είναι ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την ευασθησία της κάθε γυναίκας. Άλλα κάποια άλλη που μπορεί να μην έχει αναπτύξει αυτή την ευαισθησία απλά χαλαρώνει. Εφ΄ όσον χαλαρώνει η ίδια και το έχουμε ξαναπεί αυτό όταν φροντίζει τον εαυτό της και δώσει αγάπη στον εαυτό της κατ΄ επέκταση αυτό μεταδίδεται και στο μωρό.

Τι μπορεί να κάνει η μητέρα για να αυξήσει την επικοινωνία της με το παιδί;

Να είναι χαλαρωμένη, να είναι εστιασμένη καθημερινά και να παρατηρεί που βρίσκεται συναισθηματικά, ποιές είναι οι ανάγκες της και όταν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες της, συνειδητοποιήσει και τις ανάγκες του παιδιού μπορεί κάποια στιγμή οραματιζόμενη και ερχόμενη σε επαφή με το μωρό να δεί τι λείπει από το μωρό, πως πρέπει να είναι η διατροφή της, πως πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για την επαφή με το μωρό πάρα πολλά μυνήματα τα οποία πρέπει να τα βιώσει, όταν μπεί σε αυτή την διαδικασία της επαφής έρχονται και οι απαντήσεις που θεωρητικά είναι πολύ μακριά από την θεωρεία στην πράξη.
Αναπτύσεται από την ενδομήτρια ζωή αυτή η σχέση, κτίζει την συναισθηματική σχέση με το μωρό της, και με την γέννηση του μωρού το μωρό δεν θα της είναι τόσο ξένο, θα το έχει γνωρίσει από την ενδομήτρια ζωή.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.