Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 02:35
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Group: Εγκυμοσύνη, Γενικές πληροφορίες
Παθήσεις σαλπίγγων: Ένας από τους βασικότερους παράγοντες υπογονιμότητας
Επιμέλεια: Δρ. Βασίλειος Αθανασίου - Γυναικολόγος – Μαιευτήρας 
Πηγή: http://www.reproduction.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 10/12/2008 ώρα: 14:17
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Οι σάλπιγγες, συχνά εμπλέκονται σε περιπτώσεις υπογονιμότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 35%, αφού είναι δυνατό να επηρεαστεί η λειτουργία τους και να υποστούν βλάβη λόγω ενδομητρίωσης, συμφύσεων, λοιμώξεων και δημιουργίας κυστών.

Για το πρόβλημα αυτό, που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες πλέον, ζητήσαμε τη γνώμη του Δρ. Βασίλειου Αθανασίου, του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών (IVF ATHENS CENTRE).

Πώς δύναται η σύγχρονη γυναικολογία να βοηθήσει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λειτουργία των σαλπίγγων της;

Σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σαλπιγγική βλάβη, μέσω της σύγχρονης χειρουργικής λαπαροσκόπησης παρέχονται λύσεις με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η λαπαροσκόπηση επιτρέπει την εφαρμογή θεραπείας στις παθολογικές σάλπιγγες, χάρη στη βελτιωμένη οπτικοποίηση και στο χειρισμό ευαίσθητων οργάνων, με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Πλέον της αποτελεσματικής θεραπείας οποιασδήποτε σαλπιγγικής παθογένειας, μας δίνεται η δυνατότητα αποκατάστασης της  λειτουργικότητας ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα υφίσταται στο κωδωνικό στόμιο ή στο απώτερο σημείο της σάλπιγγας.

Είναι δυνατόν μια γυναίκα που έχει βλάβη στις σάλπιγγες της να αποκτήσει παιδί με φυσιολογικές επαφές μετά από τη λαπαροσκόπηση;

Και βέβαια αυτό είναι εφικτό, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το αποτέλεσμα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής εξαρτάται κύρια από την έκταση της ζημίας της σάλπιγγας και γενικότερα την κατάσταση της πυέλου. Ειδικότερα, όταν το πρόβλημα εστιάζεται στο κωδωνικό στόμιο ή στο απώτερο σημείο της σάλπιγγας μπορεί να επιτευχθεί αποκατάσταση της λειτουργικότητας. Συνήθως το χρονικό περιθώριο που δίνουμε για επίτευξη κύησης μετά από ανάλογη επέμβαση κυμαίνεται από 6 μήνες μέχρι και ένα έτος. Θα πρέπει όμως σε αυτή τη περίπτωση να λάβουμε υπόψη μας και άλλους σημαντικούς παράγοντες που εμπλέκονται στο πρόβλημα της υπογονιμότητας, όπως η ηλικία της γυναίκας, η ποιότητα του σπέρματος. Σε περίπτωση που και οι δύο αυτοί παράγοντες είναι αρνητικοί, η μόνη λύση τεκνοποίησης είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ποια τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης προτιμάται στην υπογονιμότητα σαλπιγγικής αιτιολογίας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν υπάρχει προβλήματα σαλπιγγικής αιτιολογίας οι παράμετροι του σπέρματος είναι φυσιολογικοί οπότε ακολουθείται η  κλασσική Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF). Όταν συνυπάρχει όμως και ανδρικός παράγοντας η λύση είναι η μικρο-γονιμοποίηση (ICSI). Και στις δύο περιπτώσεις και ειδικότερα όταν η σύζυγος είναι μικρής ηλικίας (κάτω των 35 ετών) τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά  αφού, διεθνώς, αποδίδουν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.