Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 22:09
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τον νέο ιό γρίπης Α(H1N1) σας παραθέτουμε τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) που αφορούν στα μέτρα ατομικής και ομαδικής πρόληψης και προστασίας.

                                                         
Ερωτήσεις & Απαντήσεις      Οδηγίες Κοινού        Οδηγίες για Ταξιδιώτες

http://www.keelpno.gr/home/Το κρύο «τρέφει» τη νέα γρίπη 
 
Σταδιακή μείωση παρατηρείται στη δραστηριότητα της γρίπης, παρόλα αυτά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάρει η δράση του ιού Α(Η1Ν1)…παράταση.

Περισσότερα...

Σε έξαρση ο ιός της γρίπης 
 
Συνεχίζεται η επέλαση του ιού της γρίπης , με νέα θύματα να προστίθενται καθημερινά στην λίστα, όσων έχασαν την ζωή τους, από τον ιό. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για την υψηλή θνησιμότητα και συνιστούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Περισσότερα...

Αποτελεσματικά τα αντιγριπικά εμβόλια... ταχείας παραγωγής 
 
ΛΟΝΔΙΝΟ Μια νέα εποχή επικράτησης αντιγριπικών εμβολίων που παράγονται με διαφορετική μέθοδο σε σύγκριση με τα «παραδοσιακά» φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό αποδεικνύει μεγάλη κλινική δοκιμή η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Τhe Lancet».

Περισσότερα...

Ανησυχία για την νέα γρίπη 
 
Στην "καρδιά" της επιδημίας γρίπης, βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, στο υπουργείο υγείας.

Περισσότερα...

Αυξάνονται τα κρούσματα του Η1Ν1 
 
Η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Περισσότερα...

Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη 
 
Σε επαγρύπνηση είναι οι υγεινομικές αρχές λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει την περίοδο αυτή η γρίπη, με επικρατούν στέλεχος αυτό του ιού Η1Ν1.

Περισσότερα...

Νέα γρίπη: Ενα χρόνο μετά την εμφάνιση της νόσου, ο κίνδυνος παραμένει 
 
Ο ιός Η1Ν1 μπορεί να μην είναι πλέον πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης, όμως ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της νέας γρίπης Α, οι ειδικοί σε όλον τον κόσμο κάνουν λόγο για συνεχή επαγρύπνηση, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο κύμα της γρίπης είναι συχνά περισσότερο θανατηφόρο από το προηγούμενο.

Περισσότερα...

Υπό παρακολούθηση κρούσματα της νέας γρίπης σε αλλοδαπούς 
 
Από το Υπουργείο επισημαίνεται ότι «σήμερα, 17 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ειδικό απομονωμένο χώρο, παρακολουθούνται στενά από το ιατρικό επιτελείο και λαμβάνουν τη δέουσα θεραπεία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Περισσότερα...

Νέα από το «Μέτωπο» της πανδημίας 
 
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (European Centre for Disease Prevention & Control) στις 12 Φεβρουαρίου 2010, όσο αφορά την πανδημία της γρίπης:

Περισσότερα...

Σκάνδαλο δεν είναι η κήρυξη πανδημίας της γρίπης, αλλά η ανισότητα στη διανομή των εμβολίων 
 
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δέχθηκε επίθεση για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία της νέας γρίπης. Αρχικά επικρίθηκε επειδή άργησε να κτυπήσει «καμπανάκι» όταν η επιδημία εκδηλώθηκε στο Μεξικό.

Περισσότερα...

Τα νέα από την «Μάχη» ενάντια στον Η1Ν1 
 
Όπως μας ενημερώνει το BBC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) σκέφτεται να αναθεωρήσει τους χειρισμούς του, όσο αφορά την διαχείριση της πανδημίας για τον ιό HIN1, όταν αυτή τελειώσει. Ο Π.Ο.Υ κατηγορείται από ορισμένους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι υπερέβαλε, όσο αφορά τους κινδύνους που προέρχονται από την πανδημία που προκάλεσε ο συγκεκριμένος ιός.

Περισσότερα...

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του H1N1 
 
Γιατί να εμβολιαστώ; ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος; Πώς θα ξέρω αν ανήκω σε ομάδα κινδύνου; Γιατί οι έγκυοι γυναίκες είναι ομάδα υψηλού κινδύνου; Ποια πανδημικά εμβόλια για Η1Ν1 έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις για τον εμβολιασμό που αφορά τον ιό Η1Ν1...

Περισσότερα...

M. Ξενογιαννακοπούλου: «Δεν εφησυχάζουμε, το πρόβλημα είναι μπροστά μας» 
 
«Δεν εφησυχάζουμε, το πρόβλημα είναι μπροστά μας», αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να εξηγήσει ότι η πανδημία της γρίπης δεν έχει τελειώσει.

Περισσότερα...

Λιγότερο θανατηφόρα απ όσο είχε αρχικώς εκτιμηθεί η νέα γρίπη 
 
H πανδημία της νέας γρίπης Η1Ν1είναι λιγότερο θανατηφόρα απ όσο είχαν φοβηθεί αρχικά οι επιστήμονες, δήλωσαν ειδικοί βρετανοί επιστήμονες που πρόσθεσαν ωστόσο ότι οι υπεύθυνοι για τη δημόσια υγεία θα πρέπει να συνεχίσουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών.

Περισσότερα...

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του H1N1 
 
H παραφιλολογία για την ασφάλεια των εμβολίων για τον ιό H1N1 έχει προκαλέσει ερωτήματα στην κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα ή μη εμβολιασμού έναντι της νέας γρίπης. Tο Eυρωπαϊκό Kέντρο Πρόληψης και Eλέγχου Λοιμώξεων έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο.

Περισσότερα...

Προφυλάξτε με απλά μέσα τον εαυτό σας απο τον ιο Η1Ν1 
 
Και αφού μιλάμε για το θέμα των ημερών, από πλευράς τουλάχιστον δημοσιότητας, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να αναφέρουμε εκείνα τα μέσα, πέρα από τον εμβολιασμό που μπορούν να μας προστατέψουν από το να «κολλήσουμε» τον ιό.

Περισσότερα...

Η χρήση των αντι-ιοικών φαρμάκων 
 
Όπως μας ενημερώνει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας της Φιλανδίας (NATIONAL INSTITUTE FOR HEALTH & WELFARE), η νέα γρίπη που οφείλεται στον ιό Η1Ν1 έχει λάβει χαρακτηριστικά επιδημίας στις βόρειες περιοχές και η επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού παρατηρείται και στις νότιες περιοχές της χώρας αυτής.

Περισσότερα...

Μετάλαξη του Ιού Η1Ν1 στην Νορβηγία 
 
Όπως μας ενημερώνει το Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας (Norwegian Institute of Public Health), βρέθηκαν μεταλλαγμένοι ιοί, του γνωστού πλέον Η1Ν1 σε τρεις ασθενείς που είχαν προσβληθεί από την νέα γρίπη.

Περισσότερα...

Όσα θα θέλατε να μάθετε για την νέα γρίπη H1N1 
 
Από το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής λάβαμε και σας παραθέτουμε αυτούσια την πλέον, ίσως, τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τον ιό Η1Ν1, την γνωστή γρίπη των χοίρων, για την οποία τόσος λόγος γίνεται τελευταία.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Η νέα γρίπη Η1Ν1 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.100 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο 
 
Η νέα γρίπη Η1Ν1 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.100 ανθρώπων σε 191 χώρες από την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο και μέχρι τώρα, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και αποκάλυψε ότι η επιδημία εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Το σχέδιο για τους εμβολιασμούς κατά της νέας γρίπης 
 
Τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Επιχειρησιακής και Επιστημονικής Αντιμετώπισης της Πανδημίας της Νέας Γρίπης.

Περισσότερα...

Παραδίδονται οι πρώτες 100.000 δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης 
 
Πρόσθετα μέτρα και διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης, ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, ύστερα από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου.

Περισσότερα...

Θάνατος 29χρονου από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα 
 
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 29χρονος γάλλος τουρίστας που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Περισσότερα...

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της νέας γρίπης Α 
 
Οι πιο φτωχές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα δεύτερο κύμα της νέας γρίπης Α (H1N1), προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR).

Περισσότερα...

Τον Οκτώβριο αναμένεται η έγκριση του εμβολίου για τη νέα γρίπη 
 
Τη σύσταση τριών νέων επιτροπών για τη γρίπη και την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με νέα εμβολιαστικά κέντρα και ιατρεία γρίπης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Ο απολογισμός των νεκρών από τη νέα γρίπη έφτασε τους 2.185 
 
Τουλάχιστον 2.185 άνθρωποι έχουν πεθάνει σ' όλο τον κόσμο από τη νέα γρίπη που είναι γνωστή και ως γρίπη των χοίρων, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της γρίπης από τη Νομαρχία Αθηνών 
 
Το Τοπικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης της Νομαρχίας Αθηνών απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

Περισσότερα...

Έρευνα: Οι μισοί από τους ανθρώπους που πέθαναν από γρίπη των χοίρων ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου 
 
Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πέθαναν από τη γρίπη των χοίρων ήταν γυναίκες που κυοφορούσαν ή άτομα με προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα διαβήτη και παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, ανακοίνωσαν γάλλοι ερευνητές.

Περισσότερα...

Σε λειτουργία το 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων 
 
Σε λειτουργία τίθεται από την Πέμπτη 20 Αυγούστου το πρώτο Ιατρείο Γρίπης, σκοπός του οποίου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη νέα γρίπη.

Περισσότερα...

Σχεδόν 180.000 κρούσματα και 1.462 νεκροί από τη νέα γρίπη έχουν καταγραφεί από τον ΠΟΥ 
 
Η νέα γρίπη Α (H1N1), που είναι γνωστή και ως γρίπη των χοίρων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.462 από τους 177.457 ανθρώπους που έχει πλήξει συνολικά σε 170 χώρες και εδάφη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιδημία αρχίζει να εξασθενεί σε πολλές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Περισσότερα...

Νέα γρίπη: Την έγκριση των νέων εμβολίων τον Σεπτέμβριο βλέπει ο ΠΟΥ 
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία παρασκευής των εμβολίων κατά της νέας γρίπης Α (H1N1) βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και οι πρώτες εγκρίσεις του παρασκευάσματος είναι πιθανό να δοθούν τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα...

Ορίζονται τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πελοπόννησο για τη νέα γρίπη 
 
Αυτές τις ημέρες ορίζονται από τους δημάρχους της Πελοποννήσου τα κτήρια που θα χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα για την νέα γρίπη.

Περισσότερα...

Η πανδημία της γρίππης και η Ελληνική πραγματικότητα 
 
Έχουμε ακούσει τόσα πολλά και αντιφατικά για την πανδημία της γρίπης που νοιώθουμε την ανάγκη να σας παραθέσουμε ορισμένες έγκυρες απόψεις από επίσημες πηγές. Η πρώτη έγκυρη πηγή ενημέρωσης είναι η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).

Περισσότερα...

Ενημέρωση στη Βουλή για τη νέα γρίπη απο τον Υπουργό υγείας 
 
Παράλληλα, γνωστοποίησε πτυχές του προγράμματος δράσης, διαβεβαίωσε ότι η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων θα παραδοθεί στη χώρα μας 14 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ διευκρίνισε πως δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

Περισσότερα...

Μεσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκαν 1.671 κρούσματα της νέας γρίπης σε όλη την Ευρώπη 
 
Μέσα σε ένα 24ωρο, αυτήν την εβδομάδα, εντοπίστηκαν 1.671 κρούσματα της νέας γρίπης στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Περισσότερα...

Κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά της νέας γρίπης άρχισε η Αυστραλία 
 
Η Αυστραλία, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά της γρίπης Α (Η1Ν1), ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή.

Περισσότερα...

Νέα δέσμη μέτρων για τη γρίπη 
 
Νέα δέσμη μέτρων για τη γρίπη των χοίρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Σε ετοιμότητα η χώρα μας για τη νέα γρίπη 
 
«Η χώρα έχει εισέλθει σε φάση πανδημίας 6α..» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέματα την πορεία της νέας γρίπης. Όπως δήλωσε ο υπουργός είναι πιθανό το σενάριο να νοσήσει ακόμα και το 33% του πληθυσμού από τη νέα γρίπη σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα.

Περισσότερα...

Είκοσι δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 
 
Είκοσι δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1, αναφέρθηκαν σήμερα έως τις 8 το πρωΐ από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, φθάνοντας συνολικά τα 187 στη χώρα μας. Από τους ανθρώπους που νόσησαν από τον ιό Η1Ν1, οι 82 έχουν ιαθεί πλήρως.

Περισσότερα...

Έξι επιπλέον κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα- Στα 162 το σύνολο 
 
Έξι επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στους 162.

Περισσότερα...

Η πορεία της νέας γρίπης στην Ελλάδα 
 
Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης στην κοινωνία ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της πορείας της νέας γρίπης στη χώρα μας.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Νέα αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α 
 
Ο ιός της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) συνεχίζει να εξαπλώνεται ανά τον κόσμο κυρίως στο νότιο ημισφαίριο και έχει προσβάλει έως σήμερα 44,287 άτομα σε 95 χώρες ενώ έχει προκαλέσει και το θάνατο 180 ασθενών, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Περισσότερα...

Με τον εμβολιασμό των παιδιών μπορεί να ελεγχθεί η νέα γρίπη 
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν τα περιορισμένα αποθέματα εμβολίων ώστε να ελεγχθεί η πανδημία της νέας γρίπης Α (H1N1), δήλωσαν σήμερα βρετανοί ερευνητές.

Περισσότερα...

Δύο κρούσματα της νέας γρίπης στην Λάρισα 
 
Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Ο ιός της γρίππης Α-Η1Ν1 έχει προσβάλλει 17.410 ανθρώπους σε 62 χώρες και έχει προκαλέσει 115 θανάτους 
 
Ο ιός της γρίππης Α-Η1Ν1 έχει προσβάλλει 17.410 ανθρώπους σε 62 χώρες και έχει προκαλέσει τον θάνατο 115 εξ αυτών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε χθες ο ΠΟΥ.

Περισσότερα...

Απόψεις - Εκτιμήσεις για τη Νέα Γρίπη 
 
«Είμαστε εκ των πραγμάτων σε μια κατάσταση πανδημίας. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ενας ιός της γρίππης, καινούργιος τόσο από γενετική άποψη όσο και σε σχέση με τις ιδιότητές του, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο. Η επιδημία δεν περιορίστηκε στη χώρα από την οποία ξεκίνησε, αλλά αντίθετα μεταδόθηκε σε πολλές χώρες με τις εναέριες μεταφορές».

Περισσότερα...

Κανόνες για τον προσδιορισμό του ιού της "νέας γρίπης" 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά κανονισμών για το πώς θα προσδιορίζεται η νέα μορφή γρίπης των χοίρων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Επιστήμονες ανέπτυξαν τη βάση για ένα εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών 
 
Επιστήμονες που χρησιμοποίησαν δείγματα ιού από την Αίγυπτο, έχουν αναπτύξει τη βάση για ένα εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1, ο οποίος είναι πιο τοξικός από τον ιό H1N1 της γρίπης των χοίρων, όμως μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Περισσότερα...

Προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ 
 
Ο ιός της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, είναι "περίπλοκος και ύπουλος" και θα είναι πιο επιθετικός στις φτωχές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου, προειδοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν.

Περισσότερα...

ΠΟΥ: Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται το εμβόλιο για τη «γρίπη των χοίρων» 
 
Η γρίπη Α, γνωστή και ως «γρίπη των χοίρων», καθώς και οι τρόποι περιορισμού της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1, κυριάρχησαν και σήμερα κατά τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της 62ης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι εργασίες της οποίας συνεχίστηκαν στη Γενεύη, της Ελβετίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), ζητούμενο είναι η παρασκευή εμβολίου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Περισσότερα...

"Δεν χρειάζεται πανικός, είμαστε πανέτοιμοι" 
 
Ούτε ανησυχία αλλά ούτε και εφησυχασμός είναι το συμπέρασμα των επιστημόνων που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της νέας γρίπης παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία έγινε μία μόλις ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της νέας γρίπης σε έναν 19χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Τα νοσοκομεία "τεστάρουν" την ετοιμότητά τους με αφορμή τη νέα γρίπη 
 
Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή, αν χρειαστεί, τόσο να ανιχνεύσει όσο και να θεραπεύσει πιθανό κρούσμα του ιού της νέας γρίπης, επισήμανε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτης Ευσταθίου, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, με αφορμή ενημερωτικές συσκέψεις που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της Βόρειας Ελλάδας, τους προέδρους των Επιτροπών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και στη συνέχεια με τους διοικητές των δύο ΥΠΕ.

Περισσότερα...

Relenza - Tamiflu: Απαγόρευση εξαγωγών 
 
Απαγόρευση Εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης των αντι-ιικών φαρμάκων RELENZA (zanamivir) της GlaxoSmithKline α.ε.β.ε & TAMIFLU (oseltamivir) της Roche (Hellas) Α.Ε.

Περισσότερα...

Ενημέρωση για την ορθή χρήση φαρμάκων κατά των ιών της γρίπης 
 
Ο ΕΟΦ λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον ιό της νέας γρίπης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εμφάνισης πανδημίας.

Περισσότερα...

Δ.Αβραμόπουλος: "Ουδέν κρούσμα της νόσου των χοίρων στην Ελλάδα" 
 
Διέψευσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος πληροφορία που μεταδόθηκε για κρούσματα της νόσου των χοίρων στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Η γρίπη των χοίρων. Τι πρέπει να ξέρουμέ; 
 
Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο ιός που προκαλεί τη γρίπη των χοίρων , έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την απειλή που εδώ και χρόνια φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Περισσότερα...

Εκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την Γρίπη των χοίρων. 
 
Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν εκτάκτως πιθανότατα την Πέμπτη για να εξετάσουν τους κινδύνους που προέρχονται από την γρίπη των χοίρων, ανακοίνωσε σήμερα η τσεχική προεδρία της Ενωσης.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.