Σαββάτο 30 Μαΐου 2020 01:13
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τον νέο ιό γρίπης Α(H1N1) σας παραθέτουμε τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) που αφορούν στα μέτρα ατομικής και ομαδικής πρόληψης και προστασίας.

                                                         
Ερωτήσεις & Απαντήσεις      Οδηγίες Κοινού        Οδηγίες για Ταξιδιώτες

http://www.keelpno.gr/home/Γρίπη - H1N1
Τα νοσοκομεία "τεστάρουν" την ετοιμότητά τους με αφορμή τη νέα γρίπη
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   
Δημοσιεύθηκε: Στις 07/05/2009 ώρα: 09:30
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή, αν χρειαστεί, τόσο να ανιχνεύσει όσο και να θεραπεύσει πιθανό κρούσμα του ιού της νέας γρίπης, επισήμανε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτης Ευσταθίου, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, με αφορμή ενημερωτικές συσκέψεις που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της Βόρειας Ελλάδας, τους προέδρους των Επιτροπών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και στη συνέχεια με τους διοικητές των δύο ΥΠΕ.
Η ενημέρωση αφορούσε τις διαδικασίες ιχνηλάτησης, αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο επίπεδο 5, του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις».

«Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στους διοικητές των νοσοκομείων μέσω των ΥΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλαδος, είναι κατευθύνσεις εφαρμογής του παραρτήματος Ζ του σχεδίου "Περσέας", η επικαιροποίησή του, ένα μικρό τεστ διαδικασίας, αν έχουν γίνει σωστά στο νοσοκομείο οι ενημερώσεις του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού, ώστε να ολοκληρωθεί σε βάθος η ενημέρωση. Αυτό έχει γίνει από την πρώτη φορά, αλλά πάμε σε δεύτερη, ενδελεχή ενημέρωση και κυρίως στη διασύνδεση όλου του τομέα υγείας, ώστε να λειτουργήσουμε με γρήγορα ανακλαστικά και χωρίς πανικό», τόνισε ο κ. Ευσταθίου.

Πρόσθεσε δε ότι, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όλες οι διαδικασίες ήταν καλά οργανωμένες, έχουν τοποθετηθεί τρεις θερμικοί σαρωτές (θερμοκάμερες) και οι εθελοντές του ΕΚΕΠΥ της Βόρειας Ελλάδας, μαζί με το ιατρικό προσωπικό, έχουν δημιουργήσει (στο αεροδρόμιο) τον προβλεπόμενο φραγμό για την ιχνηλάτηση πιθανών περιστατικών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού της νέας γρίπης, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι σε ετοιμότητα ως νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή, καλύπτει όλες αυτές τις πιθανότητες.

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε ακόμη ότι σε κάθε νοσοκομείο θα γίνει μια μικρή δοκιμασία ετοιμότητας σχετικά με την ενημέρωση και το αν έχουν ληφθεί τα μέτρα του υπουργείου Υγείας, για να ελεχθούν τα αποθέματα.
«Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και όπου υπάρχει πρόβλημα, θα ενημερώνεται το ΕΚΕΠΥ και οι διοικήσεις των ΥΠΕ και ανάλογα θα βοηθάμε τα νοσοκομεία από απόψεως ετοιμότητας», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα προωθηθούν συγκεκριμένες δόσεις και αριθμός "Ταμιφλού" σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας ώστε να έχουν τα συγκεκριμένα φάρμακα, αν χρειαστεί να χορηγηθούν.

Τέλος, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν ιχνηλατηθεί 2.400 άτομα από όλη την Ελλάδα, έχουν εξεταστεί πάνω από 30 άτομα και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν εξεταστεί δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά έχουν καταγραφεί και δεν υπήρξε κανένα περιστατικό που να είχε τον ιό της γρίπης Η1Ν1, αλλά ήταν εποχιακή γρίπη.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.