Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 15:39
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τον νέο ιό γρίπης Α(H1N1) σας παραθέτουμε τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) που αφορούν στα μέτρα ατομικής και ομαδικής πρόληψης και προστασίας.

                                                         
Ερωτήσεις & Απαντήσεις      Οδηγίες Κοινού        Οδηγίες για Ταξιδιώτες

http://www.keelpno.gr/home/Γρίπη - H1N1
ΠΟΥ: Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται το εμβόλιο για τη «γρίπη των χοίρων»
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ   
Δημοσιεύθηκε: Στις 21/05/2009 ώρα: 09:55
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Η γρίπη Α, γνωστή και ως «γρίπη των χοίρων», καθώς και οι τρόποι περιορισμού της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1, κυριάρχησαν και σήμερα κατά τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της 62ης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι εργασίες της οποίας συνεχίστηκαν στη Γενεύη, της Ελβετίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), ζητούμενο είναι η παρασκευή εμβολίου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Παρά το γεγονός, όμως, πως το θέμα του ιού Η1Ν1 έχει επισκιάσει όλα τα άλλα ζητήματα που είχαν προγραμματίσει να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των 193 κρατών-μελών του διεθνούς οργανισμού, οι εξελίξεις δεν είναι ικανοποιητικές. Αυτό διότι η παρασκευή εμβολίου κατά τη γρίπης Α θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ανατρέποντας τις προβλέψεις των ειδικών, οι οποίοι εκτιμούσαν πως η παραγωγή του θα ήταν εφικτή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Βέβαια, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, από τον ιό της γρίπης των χοίρων έχουν προσβληθεί ήδη 10.243 άνθρωποι σε 40 χώρες και 80 έχουν χάσει αποδεδειγμένα τη ζωή τους εξαιτίας του. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών που συμμετέχουν στη γενική συνέλευση ευελπιστούν ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, την ερχόμενη Παρασκευή, θα έχουν καταφέρει να εκπονήσουν κοινή στρατηγική για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Μιλώντας στην «ΝΒ», η Γερμανίδα υπουργός Υγείας Ούλα Σμιτ, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη. Μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους της από την ομάδα των 7 ισχυρότερων κρατών, καθώς και του Μεξικού, στο περιθώριο της συνέλευσης του ΠΟΥ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού. Πιστεύω, ωστόσο, πως πρέπει να δώσουμε βάρος στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εκείνων που προσβάλλονται από ιό, καθώς και στη μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Έκκληση για παγκόσμια αλληλεγγύη
Στην ομιλία του ενώπιον της συνέλευσης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι Μουν, απηύθυνε έκκληση στις 193 χώρες-μέλη του ΠΟΥ, τονίζοντας πως η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι η παγκόσμια αλληλεγγύη. Παράλληλα, ζήτησε από τις πλούσιες χώρες του πλανήτη να διευκολύνουν τις φτωχιές, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε αντιγριπικά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η έκκληση που απηύθυνε ο Μπαν Κι Μουν φαίνεται πως άρχισε να πιάνει τόπο. Ήδη, η μία μετά την άλλη οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες άρχισαν να δίνουν το πράσινο φως για την διάθεση αντιγριπικών σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, είτε σε χαμηλές τιμές είτε δωρεάν. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και σήμερα το απόγευμα 30 φαρμακοβιομηχανίες είχαν δεσμευτεί έναντι του Γ.Γ. του ΟΗΕ να βοηθήσουν τις χώρες του τρίτου κόσμου.

Πάντως, παρά την κρίσιμη κατάσταση ο ΠΟΥ δεν προτίθεται να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού. Η γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, τόνισε στην ομιλία της ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμα για πανδημία, χωρίς ωστόσο να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο: «Παραμένουμε στο επίπεδο 5. Ο ιός φαίνεται να μας δίνει περίοδο χάριτος, όμως δεν γνωρίζουμε πόσο αυτή θα διαρκέσει. Ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει εάν πρόκειται για την ηρεμία πριν από την καταιγίδα».
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2019 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.