Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 23:49
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τον νέο ιό γρίπης Α(H1N1) σας παραθέτουμε τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) που αφορούν στα μέτρα ατομικής και ομαδικής πρόληψης και προστασίας.

                                                         
Ερωτήσεις & Απαντήσεις      Οδηγίες Κοινού        Οδηγίες για Ταξιδιώτες

http://www.keelpno.gr/home/Γρίπη - H1N1
Η πορεία της νέας γρίπης στην Ελλάδα
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ   
Δημοσιεύθηκε: Στις 26/06/2009 ώρα: 10:11
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης στην κοινωνία ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της πορείας της νέας γρίπης στη χώρα μας.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα είχαμε κρούσματα μόνο από ταξιδιώτες δεν σημαίνει ότι σύντομα δεν θα έχουμε μετάδοση από ανθρώπους που μολύνονται εδώ σε άλλους που ζουν στην ίδια κοινωνική ομάδα, εκτιμά το υπουργείο Υγείας.

Οσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες για τον ιό της νέας γρίπης θα μπορούν στο εξής να τηλεφωνούν στο τετραψήφιο νούμερο 1135. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας αγγίζουν τα 70 χωρίς να έχουν καταγραφεί θάνατοι. Διεθνώς έχουν καταγραφεί 52.160 περιστατικά και 239 θάνατοι.

Οπως έγινε γνωστό, τα νοσοκομεία θα παραμείνουν σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον πέντε φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να παραγγελθούν 8 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου εφόσον παρασκευαστεί, οι οποίες θα φθάσουν στη χώρα μας σε δύο παρτίδες. Η πρώτη, περίπου 4 εκατ. εμβόλια, θα εισαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα έρθουν και τα υπόλοιπα εμβόλια με την προϋπόθεση ότι η παραγγελία αυτή δεν θα ακυρωθεί αν ο ιός μεταλλαχθεί και το εμβόλιο πλέον αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό, εξήγησε ο κ.Κονταζαμάνης, πρόεδρος του ΕΟΦ.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η θεραπεία των νέων περιστατικών θα γίνεται στο εξής κατ' οίκον και μόνο τα βαριά θα νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους των νοσοκομείων.

Το Κέντρο Επιδημιολογικής Παρακολούθησης εκτιμά ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν συνολικά τα 100 στη χώρα μας και ότι έπειτα από αυτό θα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πορεία της νέας γρίπης στην Ελλάδα.

Τέλος, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ότι το απόθεμα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης θα αυξηθεί στο 20% σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.