Σαββάτο 30 Μαΐου 2020 03:32
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τον νέο ιό γρίπης Α(H1N1) σας παραθέτουμε τις οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) που αφορούν στα μέτρα ατομικής και ομαδικής πρόληψης και προστασίας.

                                                         
Ερωτήσεις & Απαντήσεις      Οδηγίες Κοινού        Οδηγίες για Ταξιδιώτες

http://www.keelpno.gr/home/Γρίπη - H1N1
Σε έξαρση ο ιός της γρίπης
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Real.gr   
Δημοσιεύθηκε: Στις 22/02/2011 ώρα: 13:22
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Συνεχίζεται η επέλαση του ιού της γρίπης , με νέα θύματα να προστίθενται καθημερινά στην λίστα, όσων έχασαν την ζωή τους, από τον ιό. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για την υψηλή θνησιμότητα και συνιστούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης για το θέμα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, οι επιδημιολόγοι εξέφρασαν την εκτίμηση, ότι η επιδημία, αναμένεται να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι εβδομάδες Σύμφωνα με την σχετική έκθεση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, η χώρα μας βρίσκεται σε φάση υψηλής δραστηριότητας ,της εποχικής γρίπης, με σημαντικό αριθμό σοβαρών κρουσμάτων και θανάτων. Παρόμοια εικόνα εποχικής γρίπης με αυξημένο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Αγγλία, Ιρλανδία κ.τ.λ.)

Το πρόβλήμα είναι ότι φέτος, υπήρξε συσσώρευση των περιστατικών γρίπης ,σε μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με
πέρυσι. Ως εκ τούτου παρατηρήθηκαν αναλογικά υψηλότερα ποσοστά σοβαρής νόσου και θανάτων ανά εβδομάδα.
Ήδη ο αριθμός των νεκρών, έχει φτάσει τα 99 άτομα,με τέσσερα νέα θύματα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι προβλέψεις για τις επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές .Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο φετινός αριθμός των θυμάτων, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, από τους νεκρούς της πανδημίας, που δεν ξεπέρασαν τους 149.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την κορύφωση της πανδημίας , οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,δεν ξεπέρασαν τους 70 ενώ μέχρι σήμερα περισσότερα από 125 άτομα έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με πρόσφατη τηλεφωνική έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το εκτιμώμενο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης για το γενικό πληθυσμό στις αρχές Φεβρουαρίου ,ήταν μόνο 5,9% ενώ αυξήθηκε σε 8.5% μερικές βδομάδες αργότερα και έφτασε το 20.4% σε άτομα με χρόνια νοσήματα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου ξεπερνούν το 50%. Εξίσου χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρατηρήθηκαν και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη έγκαιρης επίσκεψης στο γιατρό , σε περίπτωση σοβαρών συμπτωμάτων ή ακόμα και με ήπια συμπτώματα σε άτομα υψηλού κινδύνου, ώστε να χορηγηθεί έγκαιρα η κατάλληλη θεραπεία ,που περιλαμβάνει αντι-ιικά φάρμακα.

Παράλληλα εφιστούν την προσοχή στα μέτρα υγιεινής (πλύσιμο χεριών και αναπνευστική υγιεινή), η οποία περιλαμβάνει και την οικειοθελή απομόνωση κατ’ οίκον για τα περιστατικά με συμπτώματα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση της νόσου.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.