Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 23:00
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Κατάγματα 
 
Τα κατάγματα είναι η λύση της συνεχείας του οστού. Οι άλλες λέξεις που χρησιμοποιούνται για τα κατάγματα είναι ρωγμή και σπάσιμο. Συνήθως γίνονται μετά από εξάσκηση βίας πάνω στο κόκαλο (πέσιμο, τροχαίο κλπ.).

Περισσότερα...

Η αντιμετώπιση του πόνου στην ορθοπεδική 
 
Ο πόνος είναι το συχνότερο αίτιο που ένα άτομο επισκέπτεται τον ιατρό. Στην ορθοπεδική ο πόνος αφορά το μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή τις αρθρώσεις τους μυς και τους τένοντες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν στον ορθοπεδικό πόνο με το σκεπτικό ότι δεν πειράζει άστο και θα περάσει από μόνο του.

Περισσότερα...

Βλάβες μηνίσκων 
 
Το 1897 οι ιατροί πίστευαν ότι οι μηνίσκοι ήταν υπολείμματα μυός στο γόνατο εκφυλισμένα. Μόλις το 1937 κατάλαβαν ότι είχαν χρησιμότητα στην κίνηση του γόνατος και στην κατανομή φορτίων του μηρού πάνω στην κνήμη. Αργότερα το 1947 συνειδητοποίησαν ότι η μηνισκεκτομή οδηγούσε σε πρόωρη αρθριτική βλάβη του γόνατος.

Περισσότερα...

Μοτοσυκλέτα και βλάβες του γόνατος 
 
Πολλές Ευρωπαϊκές έρευνες καταδεικνύουν ότι ενώ τα τροχαία ατυχήματα των αυτοκινητιστών και ειδικά τα θανατηφόρα έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία τα ατυχήματα που αφορούν μοτοσυκλετες δεν εμφανίζουν κάποια αξιοσημείωτη μείωση. Διάφορες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η χρήση κράνους αλλά και η τοποθέτηση συστημάτων ABS συμβάλουν στη μείωση της σοβαρότητας των συγκρούσεων.

Περισσότερα...

Οσφυαλγία 
 
Η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση (οσφύ), ή και με επέκταση στο πόδι (ισχιαλγία) είναι πλέον πολύ συχνή και εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες από 15 ετών και άνω . Θεωρείται ότι το 95 % των ατόμων είχαν, έχουν ή θα έχουν πόνο στη μέση τους. Υπάρχουν πολλά αίτια που προκαλούν την πάθηση με συνηθέστερα την δισκοπάθεια και την αρθρίτιδα.

Περισσότερα...

Οστεοπόρωση 
 
Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γυναίκες και άνδρες, ενώ είναι υπεύθυνη για περισσότερα από τα μισά κατάγματα των ενηλίκων. Το άσχημο με τη νόσο αυτή είναι ότι συνήθως δεν γίνεται φανερή μέχρι να συμβεί το κάταγμα.

Περισσότερα...

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος 
 
Οι αρθρώσεις του ισχίου και του γόνατος είναι δύο από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος. Κατά την βάδιση δέχονται μεγάλα φορτία και τυχόν βλάβη της λειτουργίας των, επιφέρει από απλό πόνο στην βάδιση έως και ανικανότητα αυτοεξυπηρετήσεως.

Περισσότερα...

Τραυματικές κακώσεις γόνατος 
 
Το γόνατο είναι μια άρθρωση πολύπλοκη σε κίνηση. Δεν λειτουργεί σαν μεντεσές που ανοίγει και κλείνει αλλά εκτός της κάμψεως και εκτάσεως υπάρχουν και στροφικές κινήσεις. Κατά την κάμψη και έκταση οι μηνίσκοι οι οποίοι είναι δύο ημισεληνοειδείς χόνδροι και μοιράζουν την πίεση του μηρού επί της κνήμης κινούνται εμπρός και πίσω.

Περισσότερα...

Βρέθηκαν νέα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα 
 
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε συνηθισμένες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου και στο μέλλον πιθανώς θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Περισσότερα...

Βρέθηκε φυσική ουσία (πρωτεϊνη) που επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών 
 
Ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας και η οποία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών. Η ανακάλυψη ανοίγει πιθανώς το δρόμο για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταγμάτων, για τη βελτίωση των οστικών μοσχευμάτων και για την καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Περισσότερα...

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος 
 
Οι αρθρώσεις του ισχίου και του γόνατος είναι δύο από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος. Κατά την βάδιση δέχονται μεγάλα φορτία και τυχόν βλάβη της λειτουργίας των, επιφέρει από απλό πόνο στην βάδιση έως και ανικανότητα αυτοεξυπηρετήσεως.

Περισσότερα...

Μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο εσωτερικό των αρθρώσεων με μικροκάμερα 
 
Λεπτές και εξειδικευμένες μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο εσωτερικό των αρθρώσεων γίνονται πλέον με μικρές τομές και εισβίβαση μικροκάμερας και εργαλείων 1,9 - 4 χιλιοστών.

Περισσότερα...

Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής - Σύνδρομο Πρόσκρουσης Ποδοκνημικής 
 
Μια από τις πιο συχνές κακώσεις μεταξύ των ατόμων που έχουν αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο είναι τα διαστρέμματα που η αντιμετώπισή τους είναι συντηρητική.

Περισσότερα...

Αναίμακτη, χωρίς τομές και πόνους χειρουργική σπονδυλικής στήλης 
 
Ένας άνθρωπος έχει σήμερα 80% πιθανότητες να νοσήσει από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Αρκετοί από εκείνους που ταλαιπωρούνται από προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη, έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής θεραπείας, αλλά δεν το τολμούν, γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις της χειρουργικής επέμβασης.

Περισσότερα...

Αθλητισμός και ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου 
 
Ο αθλητισμός χαρίζει σωματική ευεξία και ψυχική υγεία, βοήθα στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, δυναμώνει τον σκελετό, βελτιώνει τη μυϊκή διάπλαση, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και τιθασεύει οποιαδήποτε προδιάθεση για παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Τεχνική AMIS (Anterior Minimal Invasion Surgery) 
 
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με την τεχνική AMIS. Η τεχνική αυτή προβάλλεται από την εταιρεία ορθοπεδικών υλικών MEDACTA και ορισμένους ορθοπεδικούς ως η ιδανική τεχνική για το χειρουργείο της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου. Κατά αυτούς η μικρότερη τομή επιφέρει λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Οστεοαρθρίτιδα 
 
Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας και εμφανίζεται κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλ. σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Περισσότερα...

Οστεοπωρωτικα κατάγματα άνω και κάτω ακρών. Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης 
 
Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται από μια μείωση της οστικής μάζας που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής των οστών για ένα άτομο αυτής της ηλικίας και κατ επέκταση αυξημένη προδιάθεση για κάταγμα.

Περισσότερα...

Κατάγματα Οστών 
 
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που υφίστανται κάποιο κάταγμα (σπάσιμο) των οστών. Αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι από την μία έχει αυξηθεί ο αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων που λόγω οστεοπόρωσης σπάνε κάποιο οστό με σχετική ευκολία με περισσότερο συχνά τα κατάγματα του ισχίου, του καρπού και του ώμου, από την άλλη έχει αυξηθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Τοπική έγχυση (ένεση) φαρμάκων για την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας και του πόνου των αρθρώσεων 
 
Η χορήγηση φαρμάκων τοπικής δράσεως με ένεση στο σημείο της βλάβης είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Εκτελείται από έμπειρους χειρουργούς ορθοπεδικούς με ειδικές τεχνικές για την αποκατάσταση της βλάβης.

Περισσότερα...

Αθλητική δραστηριότητα και ρήξη μηνίσκου - ένα σύγχρονο θεραπευτικό πρόβλημα 
 
Η ενασχόληση με τον αθλητισμό μεγάλης μερίδας του πληθυσμού έχει προκαλέσει και αύξηση των κακώσεων του γόνατος με περισσότερο συχνές τις συνδεσμικές και μηνισκικές βλάβες.

Περισσότερα...

Τι είναι το αυχενικό σύνδρομο? 
 
Ως αυχενικό σύνδρομο, ορίζουμε όχι μια συγκεκριμένη πάθηση, αλλά μια ομάδα ενοχλημάτων γύρω από την περιοχή του αυχένα, πού περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο, νευραλγία, πονοκέφαλο, και ζάλη.

Περισσότερα...

Αρθρίτιδα του ισχίου 
 
Ερωτήσεις, απαντήσεις και επεξηγήσεις για τον πρωτοποριακό τρόπο αντιμετώπισης της αρθρίτιδας του ισχίου, με την τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας (AMIS).

Περισσότερα...

Χόνδρινες βλάβες του γόνατος: Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης 
 
Οι χόνδρινες βλάβες του γόνατος αποτελούν μια πρόκληση για τον ορθοπεδικό χειρουργό και ένα δυσεπίλυτο θεραπευτικό πρόβλημα για τους ασθενείς.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.