Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 01:37
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Ορθοπεδικά Θέματα
Μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο εσωτερικό των αρθρώσεων με μικροκάμερα
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: ΑΠΕ   
Δημοσιεύθηκε: Στις 25/02/2010 ώρα: 13:58
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Λεπτές και εξειδικευμένες μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο εσωτερικό των αρθρώσεων γίνονται πλέον με μικρές τομές και εισβίβαση μικροκάμερας και εργαλείων 1,9 - 4 χιλιοστών.

Αυτές οι προηγμένες διαγνωστικές και χειρουργικές τεχνικές, που μέχρι πρόσφατα είχαν εφαρμογή στο γόνατο, εφαρμόζονται πλέον και τον ώμο και στις υπόλοιπες αρθρώσεις, όπως του αγκώνα, του καρπού, του ισχίου και της ποδοκνημικής.

Με τις νέες διαγνωστικές και χειρουργικές δυνατότητες, που προσφέρει η τεχνική της αρθροσκόπησης δίνεται η δυνατότητα του άμεσου ελέγχου μιας άρθρωσης, ώστε ο ορθοπαιδικός χειρουργός να έχει σαφή εικόνα της κλινικής κατάστασης και να εφαρμόσει έτσι έγκαιρη θεραπεία πριν η φθορά, που ενδεχόμενα υπάρχει μετά από ένα τραυματισμό, προχωρήσει σε σημείο, που να καθιστά δύσκολη και επώδυνη την επέμβαση. Επίσης χάρη στην εξέλιξη της αρθροσκοπικής χειρουργικής μπορεί να γίνει και εγχείρηση της τραυματισμένης ή προβληματικής άρθρωσης χωρίς τη δημιουργία μεγάλου χειρουργικού τραύματος.

Σήμερα οι αρθροσκοπικές επεμβάσεις καλύπτουν το 30% - 40% του συνόλου των ορθοπαιδικών επεμβάσεων. Τα επιτεύγματα της τεχνολογίας έδωσαν τη δυνατότητα στους ορθοπαιδικούς χειρουργούς να αρθροσκοπούν πλέον σήμερα όλες σχεδόν τις αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος και με τη βοήθεια μικροεργαλείων να πραγματοποιούν λεπτές και εξειδικευμένες μικροχειρουργικές επεμβάσεις στο εσωτερικό τους.
Οι επεμβάσεις αυτές έχουν πλειάδα πλεονεκτημάτων, όπως εύκολη, ανώδυνη και ταχεία μετεγχειρητική πορεία, ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο, μηδενισμό σχεδόν μετεγχειρητικών φλεγμονών, ελαχιστοποίηση του κόστους νοσηλείας και ταχύτατη επαναφορά των ασθενών στις εργασιακές δραστηριότητες. Ιδιαίτερο επίτευγμα των τελευταίων ετών είναι η εμφύτευση ομόλογων χονδροκυττάρων σε ασθενείς με απώλεια αρθρικού χόνδρου και αποφυγή έτσι μελλοντικής οστεοαρθρίτιδας.

Οι προηγμένες τεχνικές της αρθροσκόπησης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην 8η αρθροσκοπική ημερίδα, που διοργανώνουν οι Α΄ και Β΄ Ορθοπαιδικές Κλινικές του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης στις 27 Φεβρουαρίου 2010 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.