Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 00:23
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 Θεματική Αναζήτηση:


Κατταράκτης 
 
Στην οφθαλμολογία ο καταρράκτης περιγράφει την θόλωση του κρυσταλλοειδούς φακού, του φυσικού μας φακού, που βρίσκεται πίσω από την ίριδα, μέσα στον βολβό, και παίζει σημαντικό ρόλο στο να εστιάζει τις ακτίνες φωτός πάνω στην ωχρά κηλίδα.

Περισσότερα...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς 
 
Ο αμφιβληστροειδής είναι ο πιο σημαντικός χιτώνας του ματιού και επενδύει εσωτερικά το τοίχωμα του βολβού στο οπίσθιο κοίλο μέρος. Περιέχει τους φωτουποδοχείς, τα κύτταρα δηλαδή που συλλαμβάνουν τα φωτεινά ερεθίσματα και τα στέλνουν κωδικοποιημένα μέσω των νευρικών ινών στον εγκέφαλο για να τα κάνει εικόνες.

Περισσότερα...

Διαθλαστική χειρουργική ματιού 
 
Η επέμβαση του καταρράκτη είναι πλέον μια αποδεδειγμένα ασφαλής επέμβαση. Η τεχνολογία των φακών που τοποθετούνται στο μάτι, έχει εξελίχθεί δραματικά προσφέροντας φακούς υψηλής ποιότητας.

Περισσότερα...

Ηλιακή Εκφύλιση Ωχρας 
 
Πρόκειται για την "ωχρά" που ευρέως ακούμε τελευταία. Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς είναι μια πάθηση της ωχράς που οφείλεται στο γεγονός ότι τα κύτταρα της γερνούν και εκφυλίζονται, δηλαδή καταστρέφονται. Η εκφύλιση της ωχράς λόγω ηλικίας (ΗΕΩ) εμφανίζεται ως δυο ξεχωριστές οντότητες, την ξηρά ΗΕΩ και την υγρή ΗΕΩ, ανάλογα με το εάν μαζεύεται υγρό στην ωχρά.

Περισσότερα...

O Διαβήτης και τα ..μάτια μας 
 
Ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει και τα μάτια και μάλιστα ύπουλα. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του διαβητικού ασθενούς από οφθαλμίατρο. Η εξέταση του διαβητικού πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει οπτική οξύτητα, έλεγχο για γλαύκωμα, για ξηροφθαλμία, για καταρράκτη και έλεγχο του βυθού του οφθαλμού με μυδρίαση (διαστολή της κόρης των οφθαλμών), βυθοσκόπηση, φωτογράφηση του αμφιβληστροειδούς και σε ειδικές περιπτώσεις τομογραφία του οπίσθιου πόλου (OCT) και φλουροαγγειογραφία.

Περισσότερα...

Η Ελληνική διατροφή και οι οφθαλμικές παθήσεις 
 
Η διατροφή συνδέεται στενά με την υγεία των οφθαλμών ενώ η παραδοσιακή ελληνική διατροφή αναδεικνύεται σύμμαχος στη πρόληψη των οφθαλμικών παθήσεων. Όπως επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, δεν είναι τυχαίο πως η υποβιταμίνωση Α είναι η πρώτη αιτία τύφλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες και περισσότερα από 20.000 άτομα τυφλώνονται ετησίως λόγω κακής διατροφής.

Περισσότερα...

Νέες ελπίδες για την όραση των ηληκιωμένων 
 
Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η όραση είναι η σημαντικότερη από τις αισθήσεις μας. Πολλοί όμως άνθρωποι χάνουν την όραση τους καθώς γερνούν και οι ερευνητές αναζητούν τις γενετικές αιτίες που προκαλούν αυτό το φαινόμενο, ελπίζοντας να ανακαλύψουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των ασθενειών της όρασης που σχετίζονται με την ηλικία και τα γηρατειά.

Περισσότερα...

Οφθαλμικός κόγχος και οφθαλμοκινητικοί μύες 
 
Κάθε μάτι αποτελείται από τον οφθαλμικό βολβό, που έχει περίπου σφαιρικό σχήμα, και βρίσκεται μέσα στον οφθαλμικό κόγχο. Ο οφθαλμικός κόγχος είναι μια κοιλότητα που σχηματίζουν τα οστά του κρανίου.

Περισσότερα...Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.