Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 06:57
MedInfo
Εκτύπωση σελίδας  Στείλ'το σε φίλο 
 


Θεματική Αναζήτηση:


Νέα Υγείας
Σε ύφεση ο ιός του AIDS
Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr 
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο   
Δημοσιεύθηκε: Στις 14/07/2010 ώρα: 19:22
Μικρότερη γραμματοσειρά Επαναφορά γραμματοσειράς Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Οι νέοι επιλέγουν το ασφαλέστερο σεξ και λιγότερους ερωτικούς συντρόφους. Η επιδημία του AIDS παρουσιάζει ύφεση στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στο ήμισυ των 25 πλέον πληγέντων από τη νόσο χωρών στον κόσμο, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική λόγω της αυξημένης χρήσης του προφυλακτικού, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ κατά του AIDS (UNAIDS/ONUSIDA).
Οι νέοι στην Αφρική πρωτοστατούν στην "επανάσταση" για την πρόληψη κατά του ιού HIV επιλέγοντας το ασφαλέστερο σεξ και λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Η συχνότητα εμφάνισης του ιού HIV στους νέους σημειώνει πτώση σε πολλές χώρες, βασικές για τη μετάδοση του ιού", επισημαίνει η ετήσια έκθεση του κοινού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για τον ιό HIV και τη νόσο του AIDS, υπενθυμίζοντας ότι το 80% των μολυσμένων από τον ιό νέων, δηλαδή τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν στην υποσαχάρεια Αφρική.

Οι χώρες αυτές "πέτυχαν ή ετοιμάζονται να πετύχουν το διεθνή στόχο της μείωσης κατά 25% της συχνότητας εμφάνισης του ιού στους νέους. Ο στόχος αυτός ορίστηκε το 2001 στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για τον πληθυσμό και την ανάπτυξη", προσθέτει η έκθεση.

Οι χώρες που πέτυχαν το στόχο είναι η Μποτσουάνα, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Αιθιοπία, η Κένυα, το Μαλάουι, η Ναμίμπια και η Ζιμπάμπουε. Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να πετύχουν το στόχο αυτό μέχρι τα τέλη του 2010 είναι το Μπουρούντι, το Λεσόθο, η Ρουάντα, η Σουαζιλάνδη, οι Μπαχάμες και η Αϊτή.

Η έκθεση επισημαίνει ότι για πρώτη φορά η μείωση της συχνότητας του ιού HIV συμπίπτει κυρίως με την αλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν ότι "αλλαγή συντελείται στους νέους σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε ορισμένες πλευρές της υποσαχάρειας Αφρικής".

Οι ειδικοί αποδίδουν τη μείωση των νέων κρουσμάτων στο γεγονός ότι η σεξουαλική ζωή αρχίζει σε μεγαλύτερη ηλικία, στον περιορισμό του αριθμού των ερωτικών συντρόφων και στην "αυξημένη χρήση" του προφυλακτικού στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών που αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους.

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια νέοι, ηλικίας 15 έως 24 ετών, ζουν με το AIDS. Συνολικά 900.000 νέοι μολύνθηκαν το 2008 με το 66% μεταξύ αυτών να είναι γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι ο αριθμός των οροθετικών ανέρχεται σε σχεδόν 33,4 εκατομμύρια.
Επιστροφή


Αναλύσεις - Μελέτες
Γρίπη - H1N1
Παιδεία και Κοινωνία
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό - Κόμματα
Ασφαλιστικό - Οικονομία

Μας ενδιαφέρει όλους
Διατροφή
Αλλεργίες
Aids / HIV
Διαβήτης
Ισορροπημένη Διατροφή
Εγκυμοσύνη
Καρδιολογικά Θέματα
Καρκίνος
Ουρολογικά Θέματα
Παχυσαρκία
Πνεύμονας...Ζωής
Οφθαλμολογία
Σεξουαλική Υγεία
Στοματική Υγιεινή
Το Γνωρίζατε αυτό;
Ορθοπεδικά Θέματα
Περιοχή μελών
* Ξέχασα τον κωδικό
*Εγγραφή νέου μέλους
Θέματα
Υγεία & Οικογένεια
Υγεία & Πρόληψη
Υγεία & Άντρας
Υγεία & Γυναίκα
Υγεία & Παιδί
Υγεία & 3η Ηλικία
Υγεία & Ομορφιά
Υγεία & 4 Εποχές
Υγεία & Διατροφή
Υγεία & Ευ Ζήν
Υγεία & Sex
Ψυχική Υγεία

Newsletter
Newsletter
Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στον διαδικτυακό τόπο medinfo.gr δέν έχουν συμβουλευτικό,
αλλά καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Παρακαλόύμε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.


© 2020 Medinfo   Κατασκευή ιστοσελίδων: ATnet Communications Α.Ε.